≫ 

Hamiltonova tajanstvena poruka: Povlačenje iz Formule 1, borba protiv rasizma ili novo ''ludilo"?

''Iskreno, osećam se kao da se odričem svega'' - poručio je Britanac

  • 1
Luis Hamilton Foto: Tanjug/AP

Luis Hamilton ponovo je iznenadio fanove na Instagramu sa novom porukom u kojoj govori da se odriče svega i da je ceo svet u velikom neredu.

Tajanstvena poruka prvaka sveta u Formuli 1 Britanca Luis Hamiltona pokrenula je lavinu komentara fanova šta je vozač Mercedesa zapravo želeo da kaže, da li je u pitanje novo ''ludilo'' piši-briši postova, borba protiv očuvanja planete ili je sve prouzrokovano rasističkim uvredama navijača Bugarske na fudbalskom meču protiv njegovih zemljaka.

Na Instagram storiju ostavo je tekst:

- Iskreno, osećam se kao da se odričem svega. Gasim se u potpunosti. Zašto bih se brinuo kada je svet u takvom neredu, a ljude to ne zanima. Odvojiću trenutak da sakupim svoje misli. Hvala onima koji još uvek nešto daju ovom svetu - napisao je Hamilton u poruci koju je u međuvremenu obrisao.

Luis Hamilton Instagram status printscreen: Instagram/lewishamilton

Objašnjenja zašto je svetski prvak Formule 1 iz 2008, 2014, 2015, 2017. i 2018. iznenada na Instagramu odustao od svega, govori ili da želi da se povuče ili je bio iziritiran nečim. Nemački Bild daje nekoliko teorija koje možda imaju pozadinu ovog teksta.

Objava bi moglo biti u direktnoj vezi sa rasističkim nastupom bugarskih navijača protiv reprezentacije Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Hamilton je poznat po borbi protiv rasizma, veliki je navijač engleske reprezentacije i prijatelj je sa mnogim igračima. Tako da je reakcija nakon tog skandala kada su na udaru pre svih našli Rahim Sterling i Markus Rašford sasvim opravdana.

Druga teorija je da je ovo novo Hamiltonovo ludilo. Poznat je Britanac po brisanju svojih objava. Početkom 2018. godine obrisao je sve slike sa svog Instagram profila, a nedavno je u kratkom vremenskom periodu objavljivao tekstove na storijima i potom ih brisao. Tako je sada učinio i sa ovim.

Hungary F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/Ap

U tim postovima je pisao o istrebljenju planete gde je pozivao čovečanstvo da počne više da brinu o životnoj sredini i da počne da se hrani veganski. Tu se krije i treća teorija da je odustao od te borbe za očuvanje životne sredine.

Kao poslednju teoriju nemački Bld navodi povlačenje iz Formule 1. Ono što je sigurno jeste da mu ugovor sa Mercedesom ističe narednog leta. Petostrukom prvaku sveta nedostaje još svega 14 bodova više od klupskog kolege i prvog pratioca Valterija Botasa, kako bi obezbedio i istorijsku šestu titulu i približio se neprikosnovenom Mihaelu Šumaheru koji ima rekordnih sedam.

Međutim što se tiče povlačenja Hamilton je izjavio da će tačno odrediti datum svog odlaska iz ''najbržeg cirkusa''. Pored autmobilizma Britanac ima mnoga interesovanja nevezana za F1.

Naredna trka Formule 1 vozi se u Meksiku 27. oktobra i već tada bi svet mogao da dobije novog-starog šampiona sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6y66

    16. oktobar 2019 | 15:27

    Ne daj se covece, mani svet nego volan u ruke i gas gas gas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA