≫ 

Pao dogovor! Formula 1 od 2021. voziće se oko stadiona!

Stadion Majami Dolfinsa prvi je oko kojeg će "zujati" najbrži bolidi

  • 0
Japan formula

Foto: Tanjug/AP

Formula 1 dobiće na dodatnoj atraktivnosti 2021. godine pošto će se jedna od trka voziti na novoj stazi koja će biti postavljena oko stadiona NFL tima Majami Dolfins. 

Dve strane su postigle sporazum o saradnji, tako da će ljubitelji najboljih trka, vozači pre svega, uskoro moći da uživaju u novom izazovu.

Ovaj korak je još jedan u nizu novih vlasnika formule 1, kompanije "Liberty Media", čiji je jedan od udarnih ciljeva da pojača prisustvo "najbržeg cirkusa" na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Najvažniji projekat u tom smislu biće svakako nova lokacija, a ideja je da se krene sa izgradnjom potpuno nove staze koja će biti postavljena oko pomenutog stadiona NFL frašize u Majamiju. Naravno, do konačne realizacije biće potrebno da se ispune i određeni pravni uslovi, kao što je dobijanje dozvole od strane gradske uprave, pošto postoje protivljenja određenih grupa za izgradnju staze.

 

Formula 1 je i ranije pokušavala da u Majamiju izgradi stazu, ali je problem bio što se pokušalo na lokaciji kojom je upravljao grad, pa do sporazuma nije došlo. Ovog puta, vodeći ljudi F1 veruju da će se lakše doći do sporazuma, pošto se pista planira na placu koji je u potpunosti u vlasništvu Stivena Rosoa, gazde Majami Dolfinsa.

- Sa prosekom prihoda od 400 miliona dolara i 35.000 noćenja, Gran pri u Majamiju biće ekonomski bingo za Južnu Floridu - saopšteno je iz F1.

Video: Ulice Singapura na kojima se vozi Formula 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA