≫ 

Toro Roso odlazi u istoriju: Druga ekipa Red Bula naredne sezone sa novim imenom i bolidom

Nakon Fors Indije i Zaubera i Toro Roso menja ime

  • 0
Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Svetska automobilska federacija (FIA) i zvaničnici Formule 1 odobrili su ekipi Toro Rosa da promeni ime i to već od naredne sezone, ubuduće će se zvati Skuderija Alfa Tauri.

U pauzama između trka održano je glasanje povodom inicijative ekipe Toro Rosa, druge ekipe Red Bula, za zvaničnim promenom imena. Zahtev im je prihvaćen, čak je odobreno da sledeće sezone nose novo ime.

Do zvanične promene u Skuderia Alfa Tauri doći će već ove godine u decembru.

Ekipa Toro Rosa je u F1 ušla 2006. godine, a pre ulaska nekoliko puta je menjala ime, poslednji put je to trebalo da bude učinjeno pred ulazak u ''najbrži cirkus'', ali je ipak imenu ekipe nije dodat zvanični prefiks skuderija.

Formula 1 Foto: Tanjug/AP

U poslednjih godinu dana dve ekipe su promenile ime. Letos je Zauber postao Alfa Romeo, dok je u toku prošle sezone Lorens Strol, otac Lensa, preuzeo Fors Indiju koja je bila u teškom finansijskom stanju. Došlo je do promene imena u Rejsing Point i svi osvojeni bodovi do tada su bili obrisani kako ekipi tako i vozačima.

Do kraja šampionata ostalo je još četiri trke:

27.10. VN Meksiko

3.11. VN SAD

17.11. VN Brazil

1.12. VN Abu Dhabi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA