Markes dominirao u Japanu i doneo titulu svom timu!

Repsol Honda šampion u kategoriji konstruktora

  • 0
Mark Markes Foto: AP/Tanjug

Španski vozač Mark Markes doneo je titulu šampiona svom timu Repsol Honda, nakon što je u nedelju ujutru slavio u trci za Veliku nagradu Japana!

Markes je trku završio ispred Fabija Kvartarara i tako stigao do 10. trijumfa na 16 trka. Podsetimo, prethodnog vikenda je potvrdio sjajnu sezonu tako što je zvanično osvojio titulu.

Ujedno, Španac je upisao 54. pobedu u kraljevksoj klasi čime se izjednačio sa Mikom Duanom.

Ispred njih su Đakomo Agostini sa 68 i Valentino Rosi sa 89, a kada smo već kod ''doktora'' vredi pomenuti da je trku u Japanu zavrpio pre vremena - odustao je četiri kruga do kraja!

Andrea Doviciozo je trku završio kao treći što mu je ukupno 100. ''pojavljivanje'' na postolju u karijeri. Iza slede Vinjales, Kračlou, Morbideli, Rins... a osim Rosija trku nije završio ni Andrea Janone.

Naredna trka vozi se narednog vikenda za veliku nagradu Australije, a Markes je ovom pobedom uvećao prednost i sada ima 350 bodova. Doviciozo je drugi sa 231, iza slede Rins i Vinjales sa po 176.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA