Vinjales dominirao u Maleziji, Markes postavio rekord

Mladi Španac je stigao do druge pobede u sezoni, a ukupno 23 u karijeri

  • 4
Maverik Vinjales

Foto: AP/Tanjug

Vozač Jamahe Maverik Vinjales trijumfovao je na Velikoj nagradi Malezije, pretposlednjoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Zahvaljujući osvajanju 20 bodova, Markes, koji je još pre nekoliko nedelja obezbedio titulu, postavio je novi rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni.

Borba za pobedu u Sepangu rešena je već posle nekoliko krugova, poveo je Džek Miler na Pramak Dukatiju, ali je Vinjales vrlo brzo uspeo da stigne do samog čela i kasnije zadrži prvo mesto do kraja.

 

Mladi Španac je ostvario drugu pobedu ove sezone, a 23. u karijeri, a njemu najbliži bio je Mark Markes na Repsol Hondi, i to posle starta sa 11. pozicije, a na podijumu se njima dvojici pridružio vozač Dukatija Andrea Doviciozo.

Osmostruki svetski šampion Markes trenutno ima 395 bodova, a u ovogodišnjem šampionatu je ostala još jedna trka – Velika nagrada Valensije 17. novembra. Prethodni rekord držao je Horhe Lorenco, koji je 2010. godine osvojio 383 boda.

Mark Markes

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J

    3. novembar 2019 | 10:45

    Žao mi je doktora sta se desava neznam ili nema sredjen motor ili su godine učinili svoje molim neka mi neko da svole misljene

  • Gp

    3. novembar 2019 | 10:53

    Mislim da je motor u pitanju.

  • 👤

    3. novembar 2019 | 10:11

    To se traži 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA