Horhe Lorenco objavio kraj karijere uz moćne reči: U životu vozača, četiri dana su važna...

Zanimljiv osvrt imao je Lorenco na kraj karijere

  • 0

Trostruki Moto GP šampion, Horhe Lorenco, rešio je da kaže zbogom trkama!

On je objavio da će mu Velika nagrada Valensije biti poslednja trka u karijeri, koju će okončati u 32. godini. Iako smo svedoci da mnogi sportisti daleko dublje "zagaze" ka novoj deceniji, Horhe je rešio da se oprosti jer je izgubio motivaciju koja ga je nekada krasila, na šta su se nadovezale povrede.

Mučio se u poslednje tri godine Horhe sa formom, naročito se to osetilo kad je 2016. napustio Jamahu, u kojoj je osvojio titulu 2010, 2012. i 2015. Sada je u Hondi, ima 47 pobeda u 202 starta na Moto GP, 43 puta je bio na pol poziciji, 30 puta je izvozio najbrži krug.

- Uvek sam mislio da u životu vozača postoje četiri najveća dana. Prvi je kad voziš prvu trku, drugi kada prvi put pobediš, treći put kada osvojiš tituu. Ne mogu svi da osvoje pehar, nekima od nas je pošlo za rukom. A onda, dolazi dan oproštaja. Taj dan je došao i oprostiću se u Valensiji - poručio je Lorenco.

U Moto GP ušao je 2008. kao dvostruki prvak Moto 2.

Poslednja trka Horhea Lorenca voziće se u nedelju od 14 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA