Rasulo u Ferariju, prozivke Fetela i Leklera: Ferštapen pobedio u Brazilu!

Uzbudljiva trka na stazi u Interlagosu

  • 1
Brazil F1 GP Auto Racing

Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobedio je na trci za Veliku nagradu Brazila, pretposlednjoj u ovogodišnjem izdanju Formule 1.

On je dan ranije došao do pol pozicije, druge u karijeri, ali je do pobede stigao tek kada je u 60. krugu obišao aktuelnog šampiona "najbržeg cirkusa na svetu" - Luisa Hamiltona.

 

Do drugog mesta je došao Pjer Gasli, a Hamilton je na kraju, nakon što je bolje prošao u incidentu sa Aleksandrom Albonom, završio na trećem mestu. Četvrti je bio Karlos Sainc u Meklarenu, peti Kimi Raikonen u Alfa Romeu, a do desetog mesta su mesta popunili još Đovinaci, Rikardo, Noris, Perez i Kvjat.

S druge strane, Ferari će definitivno morati da menja svoju postavu vozača, jer Šarl Lekler i Sebastijan Fetel jednostavno ne funkcionišu zajedno.

Momak iz Monaka i Nemac su se kod Sene Eses u borbi za četvrto mesto zakačili svojim bolidima, Fetelu je pukao pneumatik, pa su se putem radio veze žestoko posvađali.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reciklirani

    17. novembar 2019 | 20:35

    Pa hamilton je kriv, ovaj ga je vec prestigao. A realno hamilton je vec sampion tako da nema potrebe da ga ovaj pusta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA