Hamilton prelazi u Ferari?! Italijanski tim priznao pregovore sa Britancem

Britanski vozač Luis Hamilton bio je u pregovorima sa Ferarijem o mogućoj transfer bombi u svetu automobilizma

  • 0
Formula 1, Luis Hamilton

Foto: Tanjug/AP

Čuveni tim iz Italije je priznao da je Hamilton razgovarao o prelasku 2021. godine kada mu istekne ugovor sa Mercedesom vredan 40 miliona funti.

Luis se u Dubaiju sastao sa čelnikom Ferarija Džonom Elkanom i nije negirao ove informacije, koje je kasnije potvrdio i izvršni direktor Luj Kamiljeri. Pregovori su, naveli su, za sada bili samo preliminarni.

- Objavljeno je da je Luis pričao sa našim šefom. Polaskani smo što i on, ali i drugi vozači hoće da dođu i pridruže nam se. Za sada imamo dugoročni ugovor sa jednim vozačem Šarlom Leklerom, a ugovor Sebastijana Fetela ističe naredne godine. Prerano je da sada pričamo o budućnosti, ali ćemo ispitati opcije, najbolje za naš tim - rekao je Kamiljeri.

On je pohvalno govorio i o Lekleru za koga je rekao da ima mnogo potencijala, što je jasan signal da Ferari želi da ga zadrži, pa bi u slučaju da Hamilton dođe, Fetel dobio "voljno".

Podsetimo, Hamilton je ove godine odbranio titulu prvaka sveta, postao je šampion po šesti put, a narednog meseca puni 35 godina.

Video: Ima tek četiri godine, a vozi kao Hamilton: Da li biste smeli ovom klincu da izađete na crtu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA