≫ 

Preminuo Džon Andreti: Velika tragedija moto-sporta, napustio nas je šampion iz čuvene porodice

Izgubio je životnu bitku od raka debelog creva

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

Džon Andreti, nekadašnji vozač kartinga, IMSA GTP, NASKAR-a i učesnik Roleks sports kar serije preminuo je u 56. godini posle duge borbe sa rakom, objavio je Andreti Autosport.

On je bio deo čuvene trkačke porodice, sin Alda Andretija i nećak Marija Andretija, koji je pobeđivao na poznatoj Indi 500 trci u Indijanapolisu.

Bio je i rođak Indi kar vozača Marka Andretija i bivšeg kart šampiona Majkla Andretija.

- Teška srca delimo informaciju da je Džon danas izgubio bitku sa rakom. Bio je posvećen muž i otac, pouzdan rođak. Bio je filantrop i zaštitnik ovog sporta, posvećeni timski igrač i nadahnuti takmičar, ali pre svega drag prijatelj - navodi se u saopštenju porodice.

Njemu je rak debelog creva otkriven 2017. godine i od tada je trajala borba. U međuvremenu je donirao Rajli Dečiju bolnicu u Indijani i zagovarao prevenciju ove opake bolesti.

- Žestoko se borio i ukrao dane koje je bolest htela da mu oduzme. Pomogao je za to vreme brojnim drugim ljudima da bi se podvrgli pravovremenom skriningu i time je spasio živote ljudima. Uvek ćemo sa sobom nositi njegov jedinstveni duh: pomoći drugome, pa tek onda sebi - dodaje se u saopštenju.

Džon Andreti je iza sebe ostavio suprugu i troje dece, a porodica je dodala da je uz Nensi, Džereta, Oliviju i Ameliju svim svojim snagama.

Video: Osvanuo predivan mural za Kobija i Điđi: Večno će se smejati sa ovog zida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA