≫ 

Superautomobil na ulicama Srbije: Meklaren koji ide 350 km/h je nova zver Duce Borkovića

Najbolji srpski automobilista za Telegraf o novom automobilu koji trenutno testira

  • 21

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković uveliko se priprema za novu sezonu. Iako još nije otkrio u kom će se šampionatu takmičiti ove godine, Duca je nabavio automobili koji izaziva posebnu pažnju, jedan od najmoćnijih i najbržih na svetu - Meklaren 720s.

Pančevac je prošle sezone osvojio šampionsku titulu na najprestižnijem domaćem automobilskom takmičenju "Srbija reliju" i titulu posle tačno 27 godina vratio u zemlju.

Ovih dana pažnju su nam privukle Dušanove društvene mreže i njegova fotografija u jednom od najbržih automobila današnjice „Mclaren 720s“.

Duca Borković, Meklaren 720s

Automobil Duce Borkovića levo na slici; Foto: PR team

Duca Borković, Meklaren 720s

Ovako izgleda na trkačkoj stazi; Foto: PR team

- Pregovori su još uvek u toku, ali gotovo je sigurno da ću ove godine preći na GT3 trke gde se takmiče automobili poput ferarija, mercedesa, meklarena, lamborginija, aston martina... Moj tim je na osnovu toga odlučio da treniram svakodnevno u mašini koju ste videli „Mclaren 720s“ kako bih dobio osećaj skretanja, ubrzanja i zadnje vuče - rekao je Duca za Telegraf i naglašava da je to važno kako bi dobio pravi osećaj, jer su GT3 trke drugačije od turing trka, koje je vozio do sada.

Duca Borković, Meklaren 720s

Foto: PR team

- To je izuzetno važno jer su GT3 trke potpuno drugačije od turing trka, koje sam do sada vozio. Ne mogu vam reći da li ću na takmičenju voziti baš Meklarena, ali osećaj u ovom automobilu je zaista neverovatan. Ima 720 ks, maksimalna brzina mu je oko 350km/h, a za neverovatnih 7.2 sekundi razvije brzinu od 200km/h - opisao nam je Duca, koji trenutno testira ovaj automobil.

Duca Borković, Meklaren 720s

Pogled sa suvozačkog mesta; Foto: PR team

- Drago mi je sto će moji navijači i na našim ulicama moći da vide mašinu sličnu onoj kakvu ću voziti na trkama, ali naravno sve uz poštovanje ograničenja brzine i propisa koji važe u saobraćaj - rekao je Borković i dodao da će uskoro objaviti i šampionat u kojem će se takmičiti ove godine.

Duca Borković, Meklaren 720s

ovako izgleda unutrašnjost ove automobilske "zveri"; Foto: PR team

Pogledajte i kako izgleda vožnja ovim automobilom kada je za volanom Duca Borković.

 
 
 
View this post on Instagram

🙏🏼 #testing #toy #racing #seasonprep 💥 #morenewstocomeA post shared by Dusan DUKE Borkovic #62 (@ducaborkovic) on

 

Video: Ovo je najskuplji Ferari na svetu, cena da se smrzneš

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA