≫ 

Start Formule 1 možda u julu i bez gledalaca

Za sada je odloženo devet trka - u Australiji, Monaku, Bahreinu, Kini, Vijetnamu, Holandiji, Španiji, Azerbajdžanu i Kanadi, a prva naredna u kalendaru je trka za Veliku nagradu Francuske 28. juna

  • 0
Japan formula Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Formule 1 Ros Bron izjavio je da bi sezona mogla da počne u julu, ali bez prisustva publike.

- Ako bismo startovali u julu, mogli bismo da imamo sezonu sa 19 trka. To ne bi bilo lako. Tri trke, pa slobodan vikend, tri trke pa opet slobodan vikend. Razmatramo sve mogućnosti i logistiku -, rekao je Bron za Skaj sport.

On je istakao da je jedan od najvećih problema putovanje i dodao da bi prvi put u istoriji neka trka Formule 1 mogla biti vožena bez gledalaca.

- Start u Evropi bio bi poželjan, ali to bi bio događaj zatvorenog tipa.

-To nije najbolje rešenje, ali mislim da je bolje nego da uopšte nema trka. Moramo imati na umu da milioni ljudi koji prate sport sede kod kuće. Nema smisla počinjati i i ponovo se zaustaviti na neko vreme".

Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Bron je objasnio da bi postojalo zatvoreno okruženje u kojem ekipe dolaze čarterima, posle čega bi bio organizovan prevoz do trkališta, gde bi svi bli testirani na korona virus, gde bi bilo utvrđeno da nema rizika.

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije, ali start je odložen zbog epidemije virusa Covid 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA