≫ 

Teške mere Meklarena: Britanski gigant otpustio 1.200 ljudi!

Korona kriza utiče i na automobilsku industriju

  • 1
Germany F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Britanski proizvođač superluksuznih automobila i konstruktor F1 tima Meklaren, saopštio je da će otpustiti više od četvrtine svojih radnika zbog stanja na tržištu usled pandemije korona virusa. 

Ova firma zapošljava ukupno 4.000 ljudi, a prema planu restrukturiranja biće otpušteno 1.200 radnika na nivou čitave kompanije, od čega 70 iz sektora za razvoj tima formula 1, od ukupno 800 zaposlenih.

Većina otpuštenih su radnici iz Velike Britanije.

Na ovaj korak "Meklaren" se odlučio, kako je rečeno,  da bi se umanjili troškovi u situaciji kada su prihodi drastično umanjeni.

- Nismo imali drugi izbor nego da redukujuemo broj zaposlenih -izjavio je predsednik kompanije Pol Volš.

- Ovo je nesumnjivo veliki izazov za našu kompaniju, i naročito za naše ljude, ali plan je da preduzmemo sve mere kako bismo povratili efikasan i održiv posao sa jasnim smerom da povratimo prihode - poručio je Volš.

Sedišta i razvojni centri ove kompanije su u Vokingu i Šefildu, Velika Britanija.

Prema navodima medija, Meklaren će otpuštati još ljudi u "drugom talasu", i to u sektoru za razvoj formule 1, zbog "rezanja" budžeta namenjenom za potrebe takmičenja.

Video: Meklaren koji ide 350 km/h je nova zver Duce Borkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadinac

    28. maj 2020 | 15:44

    Tako je to je moderno društvo i uređenje, prava demokratija. Da bi jedan vozač formule 1 imao 100,000,000$ godišnje, ti na kapiju pošalješ 12,000 ljudi. Tako je svuda, bitniji pojedinac od mase ljudi, bolje jedan "gazda" nego 500 radnika. Pošteno. Podržavam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA