≫ 

Ferštapen najbrži na drugom treningu, a to može da bude ključno pred trku

Kvalifikacije su u subotu, ali se očekuje snažna kiša i nevreme koje bi moglo da ih odloži pa bi se plasman za startna mesta gledao na osnovu drugog treninga

  • 0
Formula 1

Foto: AP/ tanjug

Holanđanin Maks Ferštapen (Red Bull) odvozio je najbrži krug na drugom slobodnom treningu koji je danas vožen na Red Bull Ringu u austrijskom Spilbergu, ostavivši iza sebe pobednika prošlonedeljne Velike nagrade Austrije, Finca Valerija Botasa (Mercedes).

Ferštapen je postavio vreme od jedne minute, tri sekunde i 66 hiljaditinki, a Botas je bio 43 hiljaditinke sporiji. Treće vreme, sa zaostatkom od 217 hiljaditinki, imao je Meksikanac Serhio Perez (Racing Point), koji je imao najbolje vreme na prvom slobodnom treningu.

Hamilton je bio tek šesti, a Fetel užasan 16.

S obzirom na lošu vremensku prognozu za subotu, ovaj bi trening mogao dobiti na važnosti. Naime, bude li padala snažna kiša koja bi mogla uzrokovati otkazivanje kvalifikacija za startna mesta, onda će ona biti određena prema rezultatima drugog slobodnog treninga.

Formula 1

Foto: AP/ tanjug

To bi bilo loše za aktualnog svetskog prvaka Britanca Luisa Hamiltona (Mercedes), koji je imao tek šesto vreme, a nastavljene su muke za Nemca Sebastijana Fetela (Ferrari), koji je imao tek 16. rezultat.

Bez plasmana je ostao Australijana Daniel Rikardo (Reno), koji je izleteo na početku treninga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA