≫ 

Mađarska upozorila F1 karavan: U zatvor ćete ako ne budete poštovali protokol

Naredna trka u šampionatu formule vozio se u zemlji naših severnih komšija

  • 0
Austria F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Mađarska vlada svesna je rizika u koji se upušta organizacijom trke za formulu 1 na Hungaroringu, stoga će i mere zaštite za sve aktere "najbržeg karavana", ali i za građane, biti najstrože moguće.

Naime, personel formule 1, od vrha do svih ekipa, primio je obaveštenje od mađarskih vlasti i kriznog štaba, da svako ko prekrši mere protiv širenja korona virusa koje su na snazi u toj zemlji, može biti i zatvorski sankcionisan.

Prema tom dokumentu, koji je izdat sa najviših državnih instanci, svi akteri F1 karavana, uključujući i vozače, neće smeti da se kreću bilo gde van rute hotel - Hungaroring.

U slučaju da bilo ko prekrši ovaj protokol, biće strogo kažnjen, novčano i do 15.000 evra, do, rekosmo, odlaska u zatvor.

Kršenje pravila, smernica za posmatranje, izolacija i karantina za vreme boravka u Mađarskoj smatra se zločinom i podrazumeva zatvorsku kaznu - piše u dokumentu koji je prosleđen akterima formule 1.

Prema slovu pomenutog protokola, vozači, članovi ekipa i bilo ko od učesnika trke, neće smeti da koristi nijedan vid javnog prevoza dok bude u Mađarskoj, čak ni taksi.

Video: Ulice Singapura na kojima se vozi Formula 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA