≫ 

Pakao Markezovih u Heresu: Mark ipak odustao od trke, brat mu se ugruvao u kvalifikacijama

Peh do peha za rođenu braću

  • 1
mark markez Foto: twitter/MotoGP

Staza "Anhel Nieto" u Heresu pre nedelju dana bila je mesto opasnog pada svetskog prvaka Marka Markeza, a danas je sličnu sudbinu doživeo njegov rođeni brat i klupski kolega Aleks.

Mark Markez je pobio sve prognoze lekara, uspeo je da posle samo pet dana od teškog pada i loma ruke sedne na motor i provoza krugove, međutim pred prvu rundu kvalifikacija se povukao tek što je izašao na stazu, vratio se u timski boks i nije se vraćao.

Nedugo potom stigla je informacija iz Repsol Honde, da Markez neće učestvovati u sutrašnjoj tci za VN Andaluzije.

Očito da Markez i dalje oseća posledice operacije, desna nadlaktica ipak trpi veliku silu tokom vožnje, pa je Markezova odluka da se povuče sa staze zdravorazumska.

Podsetimo da je na današnjem treningu imao 20. vreme.

Tokom kvalifikacija i Aleks Markez je, kao i njegov brat prošlog vikenda, proklizao sa staze, pao sa motora i na prvi pogled povredio ruku. Ukočeno mu je delovala desna ruka, nimalo prijatan prizor za Markezove, za koje se Heres pokazao kao verovatno najmaleroznija staza u dosadašnjem toku karijere.

Ostaje da se vidi da li je Aleksova povreda takva da je i njegovo učešće u drugoj trci sezone dovedeno u pitanje.

"Pol" poziciju za sutrašnju trku izborio je prošlonedeljni pobednik Fabio Kvartararo, a u prvom redu još su Maverik Vinjales i Fabio Banjaja.

Video: Ko su Noćni vukovi i zašto od njih strahuje Evropa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA