≫ 

Hamilton oborio rekord Siverstona i zauzeo pol poziciju: Mercedes ponovo kreće iz prvog reda

Aktuelni šampion Formule 1 po sedmi put u karijeri startovaće sa prve pozicije na domaćem terenu

  • 1
Luis Hamilton Foto: AP/Tanjug

Vozači Mercedesa još jednom su pokazali dominaciju koja je očigledna od starta nove sezone Formule 1. To se videlo u prve tri trke, u Austriji, Štajerskoj i Mađarskoj, ali i sada u kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije u Silverstonu.

Naime aktuelni šampion Luis Hamilton, koji i vodi u generalnom plasmanu vozača, osvojio je pol poziciju i na domaćem terenu će startovati sa prvog mesta u nedeljnoj trci.

Uz njega će biti njegov klupski kolega Valteri Botas, dok su u drgurom redu Maks Ferštapen iz Red Bula i Šarl Lekler iz Ferarija, koji kreće sa 4. mesta.

Hamiltonu je za pol poziciju bio dovoljan krug od 1.24.303, što je novi rekord staze u Silverstonu.

Iz kvalifikacija se moglo videti da će Mercedes najverovatnije dominirati i na samoj trci, jer je konkurencija bila daleko iza "srebrnih strela".

Pogledajte i kako je izgledao redosled kvalifikacija:

Trka je na programu u nedelju od 15.10, uz prenos na Sport klubu, a ovo je ukupno 4. trka ove sezone u "najbržem cirkusu", gde je prethodno na jednoj slavio Botas, a na dve Hamilton.

Video: Ovi policajci mogu bez problema da stanu Hamiltonu na crtu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag iz Peći

    1. avgust 2020 | 18:56

    Mnogo moćan ovaj Hamilton. Zbog smrti afroamerikaca, afroenglez je čuvenu, već čitav vek "Srebrnu strelu" obojio u crno, čak je i svoj kombinezon i kacigu obojio crno. Tera i opominje ostale takmičare da kleče. Hamilton očigledno propagira terorističku ANTIFA koji su bili nosioci rušilačkih demonstracoija u SAD pa čak i u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA