≫ 

Hamiltonova najbizarnija pobeda karijere, sa raspalom gumom jedva prošao kroz cilj

Lud finiš u Silverstonu

  • 0
F1, Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Britanac Luis Hamilton odneo je još jednu ovosezonsku pobedu u "najbržem cirkusu", ali za razliku od mnogih prethodnih, o ovoj će se pisati i pričati zbog krajnje neobičnog trijumfa i prolaska kroz cilj ispred rivala.

F1, Formula 1 Foto: Tanjug/AP
F1, Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Šampion je uz mnogo problema stigao kao prvi, gotovo na tri točka je vozio pola kruga jer mu se prednja leva guma praktično rascvetala posle pucanja, pa je do to trenutka potpuno mirna trka u trenu poprimila dramatične razmere.

Prednost u odnosu na drugoplasiranog Ferštapena tada je krenula neumitno da se topi, sa tridesetak sekundi pala je na dvadeset i padala dalje, međutim srećom po Hamiltona, bio je baš blizu cilja, pa je ipak trijumfalno završio četvrtu trku u ovogodišnjem šampionatu, za svoju treću pobedu.

Pogledajte lud finiš trke u Sileverstonu koju je sedmi put u karijeri Hamilton završio kao prvi.

Ni sam Hamilton nije mogao da veruje šta ga je snašlo u momentu, nikad mu se nešto sličn nije desilo.

- Guma je pukla blizu cilja, u trenutku sam se "odsekao"... Molio sam boga samo da prođem roz cilj. Stvarno sam se zaledio pred kraj. Iz boksa su me obaveštavali gde je Maks (Feršapen), koliko je iza mene. Definitivno mi se ovako nešto nikad nije desilo - rekao je Hamilton neposredno nakon trke.

GUME U FINIŠU PUCALE BOTASU I SAINZU

Treći na cilj stigao vozač Ferarija Šarl Lekler, to mu je drugi podijum ove sezone, ali je i on bio miljenik sreće baš kao i Hamilton pošto je sticajem okolnosti, usled problema sa gumama na bolidima Botasa i Sainza, uzeo ono što mu se iznenada ponudilo.

Botas baš nije imao sreće, dva kruga pre kraja sa drugog je pao na 11. mesto, i njemu je "stradala" guma, a malerozan dan imao je i Sainz koji je krug pre kraja sa četvrtog pao na 13. mesto, takođe zbog pucanja pneumatika.

Ekipa Renoa je zahvaljujući dobroj vožnji svojih aduta imala uspešan dan na Silevrstonu, sve pohvale idu na račun Daniela Rikarda koji je startovao sa osme pozicije, a trku završio kao četvrti.

Slavi se u Renou i uspeh drugog vozača ekipe Estebana Okona, i on je uspeo da popravi plasman u odnosu na start, pa je trku završio na šestoj poziciji.

U generalnom plasmanu Hamilton je uvećao prednost, sada iam 30 bodova više od drugoplasiranog Botasa, treći je Ferštapen, četvrti Noris, peti Lekler...

Naredna trka u šampionatu formule 1 vozi se na istom mestu za nedelju dana.

tabela formule 1 Foto: bbc/printscreen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA