Ovo je guma sa kojom je Hamilton osvojio Silverston, bukvalno se "rascvetala"

Britanac je imao sreće da mu se peh desio pred samim ciljem

  • 0
luis hamilton guma

Foto: twitter/formula 1

Luis Hamilton je u Silverstonu upisao sedmu pobedu u karijeri, treću ovesezone i udaljio se konkurenciji u generalnom plasmanu, ali sasvim sigurno da će je doveka pamtiti zbog načinana koji je trijumfovao.

Bukvalno, vozio je na tri gume i jednoj felni, pošto mu se prednji levi pneumatik doslovce raspao pred ulazak u ciljnu ravninu. Guma je pukla u trenutku kada je Britanac imao tridesetak sekundi ispred Ferštapena, a onda je krenula drama...

- Do same završnice sve je išlo glatko. Valteri je pretio, ja sam uspevao da kontrolišem situaciju. Kada sam čuo da je njegov pneumatik pukao, pogledao sam svoj i činilo mi se da je sve u redu. Bolid se kretao bez problema dalje, a onda je u poslednjem krugu i meni pukao pneumatik. Umalo mi je srce stalo - ispričao je Britanac posle trke šta mu je prolazilo kroz glavu u tom trenutku.

- Molio sam se samo da završim i da ne budem previše spor. Nisam mislio da ću uspeti da prođem poslednje dve krivine. Na kraju sam bio opušten. Dobio sam informacije koliko Maks kasni. Nikad nisam doživeo nešto ovako.

Pogledajte kako je izgledala guma sa kojom je šampion uspeo da prvi prođe kroz cilj.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA