≫ 

Vozaču Ferarija dozlogrdilo etiketiranje: Lekler odgovorio na prozivke da je rasista jer ne kleči

Vozač iz Monte Karla želi da prestane negativna kampanja protiv njega

  • 3
šarl lekler Foto: Tanjug/Ap

Vozač Ferarija Šarl Lekler našao se na udaru kritičara koji su otišli toliko daleko da ga nazivaju rasistom samo zato što ne kleči pred svaku trku formule 1.

Takav izraz otpora prema represiji nad ljudima tamne puti zaživeo je posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu od strane policajca, ubzo se proširio i na sport, a kao lider inicijative se nametnuo Luis Hamilton.

Britanac ne odustaje, redovno u klečećem stavu visoko podignute pesnice pravi uvertiru pred trke, ali ga u tome ne prate svi, a Lekler je jedan od vozača koji stoje.

Pošto su ga na društvenim mrežama etiketirali da je rasista zbog toga, bio je primoran da se oglasi i pojasni svoje stavove.

- Prilično sam aktivan na društvenim mrežama i ne dozvoljavam da me neko naziva imenima kakvim me nazivaju u poslednje vreme i poslednjih nedelja u negativnom kontekstu, jer ne klečim - poručio je Lekler u obraćanju javnosti putem tviter mreže.

- Tužno je videti kako neki ljudi manipulišu onime što ja kažem kako bi dobili naslove u medijima i ubedili ljude da sam rasista. Ja to nisam, apsolutno mrzim rasiste i rasizam. Rasizam je odvratan. Sve one koji koriste moje ime da promovišu svoje ideje, ljubazno molim da prestanu. Ja se ne igram politikom i ne želim da budem uvučen u to - jasan je Lekler.

Video: Black Serbs: Umoran sam što sam crn, Srbija je jedino mesto gde se osećam sigurno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šarlo

    7. avgust 2020 | 07:17

    Kakvo bre klečanje, kakvi bakrači? Taj Hamilton je napuvani ćuran koji osim što je crne puti, nema nikakve druge veze sa ljudima njegove boje kože.

  • Qwer

    7. avgust 2020 | 16:14

    Bravo ta Leklera. Politiku iz sporta treba proterati svzda u svetu. Ona služi samo za ličnu promociju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA