≫ 

Žestoka kazna u formuli 1: Britanskom timu oduzeto 15 bodova i 400.000 evra

Težak udarac po ambicije Rejsing Pointa

  • 0
serhio perez

Foto: Tanjug/Ap

Ekipa formule 1 Rejsing Point kažnjena je oduzimanjem 15 bodova i novčano sa 400.00 evra posle žalbe Renoa da "roze tim" više nego što je prema propisima dozvoljeno koristi tehnologiju Mercedesa. 

Rejsing Point, kao što je poznato, koristi bolide Mercedesa iz prethodne godine, formula je gotovo identična sa aktuelnom kojom upravljaju Hamilton i Botas, čak i previše, te je Reno zato prvi reagovao i uložio protest već nakon trke za VN Štajerske u Austriji, druge u šampionatu.

Osim motora, britanski tim koristi nekoliko drugih Mercedesovih delova, vešanje takođe, što je dozvoljeno kopiranje, ali je sporan isti zadnji kočioni sistem, koji je na kraju i koštao "roze tim".

 

Žalba Renoa bila je aktuelna posle trke u Austriji, i u Mađarskoj, kao i nakon prve trke na Silverstonu, te je konačno usledila i reakcija vođstva formule, pa je Rejsing Point zaradio ozbiljne penale, istina samo kao tim, dok se bodovi Serhija Pereza i Lensa Strola neće dirati.

U generalnom plasmanu britanski tim je sada skliznuo za jednu poziciju, upravo ispod Renoa, koji je najviše insistirao na kazni za rivale.

U obrazloženju suspenzije, F1 navodi da je ekipa Rejsing Point kažnjena sa po 200.000 evra po bolidu, i sa 7.5 poena takođe po bolidu koji su vozili u Štajerskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA