≫ 

"Roze bajka" Hulkenberga u kvalifikacijama: Nemac uskočio kao rezervista, imao treće vreme

Naravno, Mercedesovi bolidi bili su nenadmašni i ovog puta, Botas je zauzeo "pol" poziciju, Hamilton će krenuti kao drugi

  • 0
niko hulkenberg Foto: Tanjug/Ap

Vozač Mercedesa Valteri Botas "za dlaku" je bio brži od klupskog kolege Luisa Hamiltona u kvalifikacijama za petu trku u ovogodišnjem šampionatu koja se drugi vikend zaredom vozi na Silverstonu.

Osim vodećeg dvojca u generalnom plasmanu, kvalifikaciono nadmetanje je obeležio i nemački vozač Niko Hulkenberg u bolidu "Rejsing Pointa", imao je treće vreme, pa će iz drugog reda, uz Ferštapena, početu sutrašnju trku.

Podsetimo da je Niko rezervista u "roze" britanskoj ekipi, zauzeo je poziciju zbog toga što je Serhio Perez dvaput bio pozitivan na virus Covid-19, te je Nemac na najbolji mogući način odmenio Meksikanca i iskoristio šansu koja mu se ukazala.

Zanimljivo da je Hulkenberg u karijeri vozio 177 trka u formuli 1 i nijednom se nije popeo na podijum. Da li je sutra prilika da zablista?

Inače, Botasu je ovo bila 13. "pol" pozicija u karijeri, Finac, dakle, ima najbolju poziciju pred trku, ali jasno je da će od starta trpeti veliki pritisak od šampiona i lidera u generalnom poretku Hamiltona.

Podsećamo da Britanac već iam 30 poena više od klupskog kolege u šampionskoj trci.

Hamilton je trijumfovao prethodne nedelje na istom mestu u dramatičnom finišu pošto mu je prednja leva guma pukla 300 metara pred cilj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA