≫ 

Istorijski dan u Moto GP šampionatu: Prva pobeda Bindera, prva i za KTM!

Južnoafrikanac ijumfovao u trećooj trci ove sezone

  • 1
bred binder Foto: Tanjug/Ap

Južnoafrikanac Bred Binder trijumfovao je u trećoj trci u Moto GP šampionatu u "Kraljevskoj klasi", prvoj u karijeri, i prvoj za ekipu KTM otkad se takmiči u najjačoj konkurenciji.

Drugi na cilj stigao je Franko Morbideli na Petronas Jamahi, i njemu je ovo bio najveći dan u akarijeri jer se prvi put popeo na podijum, dok je treći bio vozač Avintije Žoan Zarko.

U generalnom plasmanu vođstvo i dalje drži Francuz Fabio Kvartararo koji je u Brnu zauzeo sedmu poziciju.

Binder je, valja i to apostrofirati, prvi "ruki" koji je trijumfovao u trci "Kraljevske klase" još od Marka Markeza koji je to učinio 2013. godine.

Odlična, strpljiva vožnja, ali i sreća, poslužili su Bindera u Brnu, gde je profitirao posle incidenta koji je praktično izbacio iz borbe za prvo mesto Espargara i dtadašnjeg lidera trke Zarka.

U 11. krugu došlo je do kontakta Espargara i Zarka, posle kojeg je Španac završio trku, a Francuz zaradiokaznu koja ga je na kraju koštala boljeg plasmana.

Južnoafrikanac je maksimalno iskoristio peh dvojice suparnika, probio se na drugu poziciju sa Morbidelijem kao ciljem koji se mora napasti.Već u 13. krugu vozač KTM-a je napao Italijana, pretekao ga i do kraja trke samo uvećavao vođstvo.

Vrlo emotivno je Južnoafrikanac proživeo trijumfalni dan u Brnu, bilo je i suza na podijumu za vreme intoniranja himne...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ms

    10. avgust 2020 | 23:41

    Kakav sport , kakvi ljudi , pa to su sportisti koji su kao od gume. padaju s motora pri brzinama od 350km/h potom ustanu ,očiste odelo od prašine i trk po drugi motor. nema kukanja , plakanja , previjanja i raznih frizura za mamu. obožavam moto gp i nadam se da ce biti jos mnogo godina na tv-u i da cu jednom videti trku uživo. svaka im čast , kao i voditelju sk koji ima veliku strast prema tom sportu i tako i prenosi sve trke pa ga je milina slušati. zivi bili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA