≫ 

"Neću da vozim kao baba": Šou Ferštapena u Silverstonu, velika pobeda i odgovor boksu za pamćenje

Holanđanin upisao prvi trijumf u petoj trci u šampionatu Formule 1

  • 7
Formula 1

Foto: Tanjug/AP

Holanđanin Maks Ferštapen iz Red Bul Honde pobednik je pete trke u šampionatu formule jedan vožene na stazi u Silevrstonu, Velika Britanija, druge zaredom na ovoj lokaciji.

Sjajnim taktičkim potezima ekipa Red Bula je omogućila svom vozaču da dobije bitku protiv "nedodirljivih" pilota Mercedesa Luisa Hamiltona i Valterija Botasa, koji su trku završili kao drugi i treći.

 

Aktuelni šampion je preuzeo drugo mesto dva kruga pre kraja, lagano je prestigao na pravcu klupskog kolegu i onda rutinski završio na drugoj poziciji pošto mu je Ferštapen već bio odmakao.

Holanđanin je obeležio trku i odgovorom svom boksu odakle su mu još u povoju trke stigle direktive da pripazi na gume, na šta je ovaj imao odgovor koji najbolje pokazuje koliko je bio rešen da danas bude najbolji.

- Druže, ovo je jedina šansa da ostanem na bliskom odstojanju u odnosu na Mercedese, neću samo da sedim ovde kao neka baba - poručio je Ferštapen svom timu.

 

Razočaravajući je ovo bio ishod po Hamiltona i Mercedes, malo ko je verovao da će Britanac posle "pol" pozicije izgubiti trku, čak prilično neverovatno zvuči činjenica da ni Botas nije uspeo da osvojio Silverston iako je i on krenuo trku iz prvog reda.

Utoliko je i veći uspeh Ferštapena i čitavog tima Red Bula koji su pravim izborom guma doprineli da njihov adut dobije tešku bitku sa jačim mašinama u rukama Botasa i Hamiltona.

Četvrti na cilj stigao je Lekler, i to je bio pravi mali podvig momka iz Monte Karla posle lošeg starta (pao sa 8. na 10. mesto), i generalno je koliko toliko popravio utisak Ferarija sa današnje trke.

"Skuderija" je imala još jedan košmaran start u režiji Sebastijana Fetela, koji je izgubio kontrolu nad bolidom i okrenuo se nedugo poslel starta, a trku nastavio sa poslednjeg mesta po povratku na stazu.

Na kraju, posle svega, čak i zadovoljavajuće 12. mesto zauzeo je Nemac, što mu, naravno, neće biti nikakva uteha...

U generalnom plasmanu došlo je do smene na drugom mestu na kojem je sada Ferštapen (77 boova), a treći je Botas (73), dok je Hamilton i dalje u ubedljivom vođstvu (107).

poredak vozača posle trke u silverstonu

Foto: twitter/formula 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA