≫ 

Kvalifikacije za VN Španije: Hamilton ispred svih, Botas i Ferštapen mu prvi u retrovizoru

Trojka koja je dosad pokazala najviše bila najbrža u kvalifikacijama pred sutrašnju trku

  • 0
Formula 1

Foto: Tanjug/AP

Svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu vozača Luis Hamilton startovaće kao prvi na sutrašnjoj trci na stazi u Katalunji, za VN Španije, šestoj u ovoj sezoni.

Britanac je imao najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, potvrdio dominaciju, a prvi iza njega još jednom je bio klupski kolega Valteri Botas - on će sa druge pozicije sutra napasti Britanca.

Treće vreme u kvalifikacijama postigao je pobednik prethodne trke u Silverstonu Maks Ferštapen, najavio još jedanu dobru vožnju i napad na Mercedesove perjanice.

Podsetimo, Holanđanin je pobeom u minuloj trci preuzeo drugu poziciju od Botasa u generalnom plasmanu, daleko je i dalje iza Hamiltona, pa bi sutrašnja trka mogla da bude zanimljiva u tom pogledu.

 

Iz drugog reda, uz aduta Red Bula, startovaće Serhio Perez iz Rejsing Pointa, a poziciju iza biće njegov klupski kolega Lens Strol, što je još jedna odlična početna pozicija za "roze bolide" britanskog tima.

Rejsing Pointu su nedavno oduzeti bodovi zbog toga što jd utvrđeno da su previše kopirali prošlosezonski šampionski bolid Mercedesa.

U startnih deset poređali su se još Aleksander Albon iz Red Bula, Kalros Sainz i Lando Noris iz Meklarena, Šarl Lekler iz Ferarija i Pjer Gasli iz AlfaTaurija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA