Kamera sa Rosijevog motora daje najjeziviji ugao udesa: Valentino objavio kako je izbegao smrt

I dalje je pod stresom slavni vozač

  • 0
Valentino Rosi

Foto: twitter.com

Valentino Rosi je u nedelju vozio svoju najopasniju trku u karijeri. Posle 20 godina na stazi u kraljevskoj klasi, Doktora je delić sekunde delio od sigurne smrti. Nekoliko dana kasnije, objavio je i snimak sa kamere koja je bila okačena na njegov motor.

Naime, leteći motor koji je izgubio kontrolu, pao je tik pored Rosija dok je prolazio stazom i legendarnog Italijana ostavio nepovređenog. Pre toga je u punoj brzini pored njega preleteo drugi motor koji je bio van kontrole posle sudara Zarka i Franka.

Da je samo delić sekunde Rosi prošao brže i da je bio za koji centimetar išao levo od putanje kojom je išao, danas bi se verovatno pisale ode najvećem motociklisti svih vremena.

Sam Bog je sačuvao Rosija, a on je posle trke bio vidno potresen, jer je svestan da je imao blizak susret sa smrću i da je ga je samo puka sreća sačuvala.

To sada potvrđuju i njegove reči, koje je objavio uz snimak sa kamere motora.

- Slike sa moje kamere su one koje me zapravo najviše zastrašuju, jer odavde možete da razumete brzinu kojom je Frankov motor pao tačno ispred mene. Toliko brzo da ga nisam video, bio sam previše uznemiren da bih sve uočio, na sreću, čudom, niko nije povređen. Nadam se da će ovaj incident podići svest o tome koliko je ovo opasno, naročito nama vozačima - napisao je Valentino Rosi, uz još jednu važnu proku.

 

- Razumem da u trci svi dajemo maksimum i da želimo da pružimo više, ali ne treba da zaboravimo da je ovo opasan sport i naša bezbednost, uz bezbednost rivala, više je bitna od dolaska do dobre pozicije u trci.

Video: Kosjerina: I danas imam želju da uradim intervju sa Valentinom Rosijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA