≫ 

Borković pred ulaskom u istoriju: Još jedna pobeda i titula

Srbin je zabeležio sedam pobeda na sedam trka TCR šampionatu istočne Evrope

  • 0
Dušan Borković Foto: PR TEAM

Dušan Borković ima maksimalan učinak u takmičenju i još jedna pobeda ga deli od ulaska u istoriju, jer Borković ima šansu da postane prvi Srbin koji je pobedio u svim trkama.

Poslednja trka vozi se u nedelju od 12 časova i 20 minuta.

Borković je u svom "hjundaiju I-30N" startovao sa pol pozicije u predposlednjoj trci u šampionatu istočne Evrope, međutim na startu ga je pretekao takođe naš vozač Milovan Vesnić u "kupri".

Ipak, Borković se ubrzo vratio na prvo mest,o koje nije ispustio do kraja trke. Vesnić je zauzeo izvanredno drugo mesto, dok je treći bio Čeh Jahim Galaš u "folksvagen golfu GTI TCR" .

Dušan Borković je tako nastavio pobednički niz od sedam uzastopnih pobeda. Apsolutnu dominaciju u TCR šampionatu istočne Evrope Borković ima priliku da potvrdi u nedelju od 12 časova i 20 minuta kada će se voziti i poslednja, osma trka u sezoni.

Dušan Borković Foto: PR Tim

Inače, Dušan Borković je i uoči ovog poslednjeg, četvrtog trkačkog vikenda na Hungaroringu osvojio šampionsku titulu, a u nedelju će pokušati da postane prvi Srbin koji je trijumfovao na svim trkama u nekom šampionatu pod okriljem Svetske automobilske federacije.

Video: Dušan Borković pokazao majstorstvo kad mu se auto prevrnuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA