≫ 

Hamilton prešišao Šumahera, imamo novog kralja Formule 1

Britanac nastavio dominaciju i na stazi u Porugaliji

  • 18
Lewis Hamilton, Luis Hamilton Foto: Tanjug/AP

Vozač Mercedesa Luis Hamilton postao je rekorder Formule 1 po broju pobeda trijumfom na Velikoj nagradi Portugalije, 12. trci ovogodišnjeg šampionata.

Britanac se na stazi „Algarve“ po 92. put našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja i tako se osamostalio po broju pobeda u istoriji, pretekavši legendarnog Mihaela Šumahera.

Hamilton je novi rekord postavio u svojoj 14. sezoni u "najbržem cirkusu", na 262. trci u karijeri, pošto je slavio na 28. različitoj stazi. Prethodni rekord koji je postavio Šumaher na snazi je bio više od 2006. godine.

Luis Hamilton je do rekordnog trijumfa došao sa 25 sekundi prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Valterija Botasa, a tandemu Mercedesa se na podijumu pridružio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

Posle osme pobede ove sezone i najbržeg kruga u Portugaliji, Luis Hamilton u generalnom plasmanu ima 256 bodova, a prate ga Botas sa 179 i Ferštapen sa 162.

Šampionat Formule 1 nastavlja se narednog vikenda trkom za Veliku nagradu Ređo Emilije na stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli.

Video: Ima tek četiri godine, a vozi kao Hamilton: Da li biste smeli ovom klincu da izađete na crtu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    25. oktobar 2020 | 16:29

    Nikada ova spodoba nece biti zvezda. Osoba bez harizme, egocentrik, najveći rasista u auto-moto sportu. Ogradio mi je F1 zauvek!

  • Sumaher

    25. oktobar 2020 | 16:06

    Je ipak kralj vozio je kada je bila veca konkurencija a bolidi drugaciji

  • X

    25. oktobar 2020 | 16:07

    Formula 1 je toliko dosadna monotona vec 3 god zaredom se unapred vec zna pobednik trke ko jos gleda nije mi jasno dobijes najjaci bolid i vozi pa to svi umemo nefer prema ostalima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA