Šampion se povukao, Oliveira dominirao: Gotova je Moto GP sezona!

Migel slavio bez drame

  • 0
Portugal Motorcycle Grand Prix Foto: Tanjug/AP

Migel Oliveira, vozač Tek3 KTM-a pobedio je na trci za Veliku nagradu Portugala kojom je spuštena zavesa na ovogodišnju sezonu "kraljevske klase" najbržih dvotočkaša.

Oliveira je od starta do kraja vodio i nije dopuštao ikome da ga ugrozi na "domaćem terenu". Više su se ostali iza Migela borili za svoje pozicije, nego on za to prvo mesto.

Tako je recimo Džek Miler pobedio Franka Morbidelija tek u samom finišu trke, pa su njih dvojica kroz cilj prošli kao drugi i treći. "Trojku" sa podijuma je pratio Pol Espargaro, sledio je Takaki Nakagami, pa Andrea Doviciozo, Stefan Bradl, Aleš Espargaro, Aleks Markez i Žoan Zarko.

Oliveira pobedom nije mogao da ugrozi šampiona Đoana Mira u generalnom plasmanu, ali je na stazi Algarve slavio drugi put ove sezone.

Što se Mira tiče, on trku nije ni mogao da završi zbog kvara, deset krugova pre kraja, ali ga to nije tangiralo jer je ranije, u Španiji obezbedio titulu.

Kada je reč o poretku konstruktora, tu je prednjačio Dukati u odnosu na Suzuki, a onda i sve ostale u Moto GP šampionatu.

Video: Ide gas al ne ide bajker: Izvodio akrobaciju pa završio na putu, a motor se sam provozao 300m

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA