≫ 

Mislim da bismo se "svađali" kad bi nam se deca trkala: Šumi još 2002. prorekao duel Mika i Maksa

Verovatno su mogli samo da naslute da će im se sinovi takmičiti jedan protiv drugog

  • 0
Foto: Printscreen Instagram / F1

Nekadašnji vozači Formule 1 Mihael Šumaher i Jos Ferstapen dobili su pre 18 godina prilično zanimljivo pitanje novinara.

"Obojica ste očevi, šta biste radili da vam dođe dete i kaže da hoće da bude vozač Formule 1. Da li biste podržali ili mu rekli: izbaci to iz glave?", upitao je spiker, a Formula 1 je video snimkom podsetila na ovaj detalj.

- Nikad nismo u svom prijateljstvu vodili nikakve rasprave do sada, ali mislim da će ovo biti prvi put da se raspravljamo ako bi se naša deca međusobno trkala - našalio se Šumaher tada.

On je pre sedam godina doživeo tešku nesreću na skijanju, udario je glavom u stenu i pitanje je u kakvom je stanju dočekao informaciju o debiju njegovog sina Mika u Formuli 1.

Informacije o stanju Šumahera starijeg su obavijene velom tajni, ali ono što se zna, jeste da će Mik naredne sezone voziti za Has.

- Deca su nam sličnih godina, pa sam siguran da će se međusobno takmičiti, ako kad odrastu odluče da se bave trkama i go-kartom - bio je uveren Ferstapen senior.

Istini za volju, obojica i Šumaher i Ferstapen su pre bili radi da im se deca bave nekim manje opasnim sportovima.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FORMULA 1® (@f1)

- Ali mislim da je jahanje, ili recimo golf mnogo bolji sport za našu decu, zar ne? - upitao je Šumaher.

Ferstapen se nadovezao tvrdnjom da bi igranje tenisa takođe bilo dobar izbor, pre nego što je nastavio o Formuli.

- Ne, što se mene tiče, ako stvarno želi da... Mislim, Formula 1 je stvarno daleko, ali nikad ne znate šta će se desiti za 15 godina. Ali bih stvarno pomogao čime god bude želeo da se bavi. Ako bude hteo da igra fudbal, uradio bih sve da obezbedim što bolji tim, a isto je i sa kartingom, tenisom ili bilo kojim drugim sportom - rekao je Ferstapen.

Osamnaest godina posle ovog razgovora Maks Ferstapen i Mik Šumaher će biti jedan protiv drugog u Formuli 1. Ferstapen danas vozi za Red Bul.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA