≫ 

Posećuju ga samo lekari, najbliža rodbina i retki prijatelji: Novi detalji o stanju Šumahera

Mihael Šumaher je u totalnoj izolaciji, ali ipak ima posete bliskih ljudi

  • 3
Mihael Šumaher Foto: AP/Tanjug

Pre sedam godina otkako nemački automobilista Mihael Šumaher doživeo je ozbiljnu povredu glave tokom skijanja u Alpima. Kaciga mu je sačuvala život, ali od tada svet retko šta zna o njegovom zdravstvenom stanju.

Bio je u indukovanoj komi, operisan je nekoliko puta, a porodica ga dobro čuva od pažnje medija i navijača, tako da su retki oni koji su ga videli od 2013. godine.

Jedan od njih je i njegov dobar prijatelj Žan Tod koji ne govori mnogo o Šumaherovom stanju, ali svaka rečenica koju kaže pruža nadu navijačima da će se Nemac oporaviti.

- Ja sam veoma diskretan po ovom pitanju, ali... - počeo je Žan Tod za francuske medije.

- Mihael je imao tešku nesreću koja je ostavila duboke posledice po njega. Od tada se on leči na način da bi jednog dana mogao da se vrati normalnom životu - poručio je bivši predsednik FIA koji nije ulazio u detalje koje su metode u pitanju.

Mik Šumaher i Luis Hamilton Lusi Hamilton i Mik Šumaher Printskrin: Video/Blikk

O stanju Mihaela Šumahera govorio je i Ros Bron, čovek koji je bio glavni kreator  sedam titula koje je Šumaher osvojio u Formuli 1, a koji će pratiti i nastupe Mika Šumahera u "najbržem cirkusu".

- Očigledno je da će biti veoma zanimljivo sada kada i Mik Šumaher vozi u Formuli 1, imam baš mnogo poverenja u njega... Sve nas to podseća na Mihaelovu nesreću, svi pomislimo kako bi bilo lepo da može da učestvuje u tome - kazao je Bron.

- Niko od nas ne zna koliko Mihael može da razume. Hajde da se molimo da će jednoga dana biti deo svega ovoga, to bi bilo sjajno - zaključio je njegov prijatelj.

Podsetimo, Mik Šumaher je nakon sjajne sezone u Formuli 2 potpisao za ekipu Has.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA