„U devet navrata sam stigao do cilja, to je opet moja želja“: Sagmajster po 13. put na Dakar reliju

Gabor dobio negativan test i moći će da se takmiči na najtežoj auto-moto trci na svetu

  • 1
Gabor Sagmajster FOTO: Youtube / Screenshot, RTV

Gabor Sagmajster će se po 13. put takmičiti na Dakar reliju. On je dobio rezultat PCR testiranja u Džedi, prema kojem je negativan i stoga je stekao uslov da ponovo reprezentuje našu zemlju na poznatom auto-moto takmičenju.

On je preležao koronavirus početkom decembra, zbog čega je postojala bojazan da bi mogao da dobije pozitivan rezultat na testu. Imao je blaži oblik bolesti, pa se lečio kući i proveo određeno vreme u karantinu.

Pošto je dobio odobrenje, Gabor može da podigne motor iz luke i da ga preveze u bivak, kako bi nastavio sa pripremama za tehnički pregled.

- Očekujem težak reli. Dosta ćemo voziti u pustinji, a biće i četiri dana u nekim kamenjarima koliko sam gledao itinerer relija. Imam iskustva iz ovog dela sveta, jer sam godinama učestvovao na Abu Dabi reliju i prošle godine na Dakar reliju u Saudijskoj Arabiji. Moramo paziti motor, jer svaki pad može da dovede do oštećenje – rekao je Gabor za RTS.

Uvodna, prolog etapa će se održati 2. januara na stazi dužine 129 kilometara uz specijalan ispit na 11 kilometara. Dan kasnije voziće se prva etapa od Džede do Biše, koja se nalazi na jugu zemlje i udaljena je 627 kilometara (specijalni ispit će tu trajati 277 kilometara).

- Do sada sam devet puta stigao do cilja i to je opet moja želja, da završim reli. Samo tri puta sam odustao. Bio sam prijavlje za Dakar i 2008.  godine, ali je tada takmičenje otkazno zbog pretnji terorista u Africi – dodaje Sagmajster.

Prošle sezone je na najtežem auto-moto takmičenju na svetu pobedio Karlos Sajnc sa Minijem u konkurenciji automobila, Riki Brabek sa Hondom kada su motori u pitanju, Andrej Karginov sa Kamazom sa svojim kamionom, Ignacio Kasale sa Jamahom u konkurenciji kvadova i Kari Kejsi sa Kan-amom (UTV). U muškoj moto kategoriji je trijufmovao rumunski motociklista Emanuel Đeneš, klupski kolega Gabora Sagmajstera, koji je u toj konkurenciji zauzeo 24. mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niks

    30. decembar 2020 | 18:36

    Što li ide da se bruka... Što ne napišete koji su mu rezultati? Koliko je žena prošle godine završilo ispred njega i koji mu je bio generalni plasmsn? Svaki ozbiljniji rekreativac bi napravio bolje vreme da mu država finansira takmičenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA