≫ 

Stravičan sudar na stazi gde je poginuo Sena: Pobeda Ferštapena u senci razbijenih bolida!

Bolidi su bili totalno oštećeni, ali srećom su vozači izašli bez povreda

  • 0
Formula 1, sudar Botasa i Rasela Foto: Youtube/Printscreen

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje bila je prekinuta u 33. krugu nakon sudara Džordža Rasela i Valterija Botasa.

Vozači Vilijamsa i Mercedesa su izleteli sa staze i zakucali se u zaštitni zid.

Bolidi su bili totalno oštećeni, ali srećom su vozači izašli bez povreda.

Cela situacija je izgledala prilično, a direkcija trke je momentalno odlučila da istakne crvenu zastavu i zaustavi takmičenje. Ono što je celu priču učinilo dodatno jezivom jeste to što je davne 1994. na istoj krivini nastradao Ajrton Sena.

O čuvenoj Imoli se ponovo priča zbog stravičnog sudara pre svega, a na trci je pobedio Maks Ferštapen koji je bio prvi i u trenutku prekida.

Na drugom mestu je bio Luis Hamilton koji je počeo sa pol-pozicije, ali je na sredini trke napravio ogromnu grešku nakon koje je pao na 9. mesto uprkos čemu je ipak došao do podijuma.

Čak je uspeo da izveze najbrži krug trke i osvoji dodatan bod kojim je sačuvao prvo mesto u generalnom plasmanu Formule 1 te je sada na vrhu bod razlike između Hamiltona koji ima 44 i Ferštapena sa 43 boda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA