≫ 

Novi bodovi za Borkovića u Francuskoj

Zbog velikih problema s menjačem, koji je pukao tokom kvalifikacija, Borković nije mogao da nastavi vožnju u svom tempu

  • 0
Dušan Borković Foto: PR Team

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 12 novih bodova na drugom trkačkom vikendu TCR Evropa šampionata u trkama voženim na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

Trkački vikend srpskog asa, koji posle nove dve runde takmičenja na stazi u Francuskoj ima ukupno 48 bodova, obeležili su i veliki problemi s menjačem na njegovom automobilu Audi RS 3 LMS.

Zbog velikih problema s menjačem, koji je pukao tokom kvalifikacija, Borković nije mogao da nastavi vožnju u svom tempu, što je prouzrokovalo start sa začelja na obe trke na stazi u Francuskoj.

Iako je Comtoyou racing tim Borkoviću zamenio menjač za prvu trku, problem sa menjanjem brzina i dalje se nastavio.

Silovit start Borkovića i proboj za nekoliko pozicija na tren, već u prvom krugu, zaustavilo je sudaranje u kojem je učestvovalo nekoliko automobila, među kojima je bio i srpski as.

Borković trku završava na 15. poziciji, a nakon naknadne diskvalifikacije jednog od vozača, objavljeno je da je zvanično 14. sa osvojena tri boda.

U drugoj trci srpski vozač je startovao sa 19. pozicije, a već u prvom krugu napredovao je za tri mesta, da bi sjajnom vožnjom trku priveo kraju na 12. poziciji.

Borkovića je u samom finišu prilikom obilaska Leonova, udario Gavrilov zbog čega je vođena istraga, nakon koje je utvrđeno da je srpski as drugu trku završio na 11.mestu i osvojio novih devet poena.

- Čim su krenuli problemi sa automobilom još tokom prvog treninga, naslutio sam da će ovo biti vikend bez rezultata koji se očekuju od mene. Ja sam se već okrenuo ka sledećoj trci kada ću biti oslobođen ovog balasta od 50 kilograma koji sada imam zbog uspeha na kvalifikacijama u Slovačkoj prethodnog trkačkog vikenda. Nadam se da se na Zandvortu borim za ulazak u prvih pet. Ali svakako i osvojenih novih 12 bodova je nešto što mi znači - rekao je Borković.

Treći trkački vikend TCR Evropa šampionata biće održan na stazi Zandvort u Holandiji, 19. i 20. juna.

Video: Staza smrti u Kraljevu dan pre pogibije vozača: Snimak stravičnog udesa i brza reakcija takmičara

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA