≫ 

Hamiltonu "pol", ali i zvižduci u Mađarskoj, opet ga optužili da je ometao Ferštapena

Britanac na udaru navijača pošto je navodno vozio usporeno pred treći krug kvalifikacija ispred trenutnog lidera u šampionatu kojeg je u prethodnoj trci eliminisao sa staze

  • 5
maks ferštapen

Foto: Tanjug/Ap

Britanac Luis Hamilton osvojio je "pol" poziciju za sutrašnju trku za Veliku nagradu Mađarske, na stazi Hungaroring, rekordnu osmu na ovoj lokaciji, ali je opet u fokusu javnosti i navijača bio još jedan njegov sporan potez na štetu glavnog rivala i vodećeg u generalnom plasmanu Maksa Ferštapena.

Hamilton se našao na udaru i pojedinih kolega jer je usporio bolid ispred Ferštapena po izlasku na stazu u trećem krugu kvalifikacija i navodn ga time poremetio.

- Ako je to bilo namerno, onda je to ružno - "tvitnuo" je eks vozač Roman Grožan, izazvao reakciju Britanca koji mu nije ostao dužan.

- To je glupost. Svi su upsporili u tom trenutku, da li si uopšte gledao ostale? Ne razumem - poručio je Hamilton.

 

Hamilton inače nije najprijatnije dočekan u Mađarskoj jer su ga Ferštapenovi navijači izviždali zbog onoga što je uradio na prošloj trci kada je rizičnim potezom na stazi eliminisao holanđanina iz trke i poslao ga u bolnicu.

- Nikad ovako nisma bio izviždan, ali neka zvižde, to me hrani i motiviše. Nikada me zvižduci nisu poremetili, ne obraćam pažnju. Drago mi je za podršku koju sam dobio ovde. To mi je važno - izjavio je Britanac.

Na kraju, ipak, sportski pozdrav dvojice rivala Hamiltona i Ferštapena.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA