≫ 

Doktorov poslednji krug u Monci: Rosi objavio kraj karijere

Italijanski motociklista i legendarni vozač Moto GP serije rekao zbogom u 43. godni

  • 8
Valentino Rosi Foto: Tanjug/AP

Legendarni Valentino Rosi saopštio je danas da završava bogatu karijeru.

Italijanski motociklista zakazao je konferenciju za medije na Red Bul Ringu. Na njoj je saopštio odluku o kraju karijere.

- Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sledeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno putovanje, biti 25-26 godina u Svetskom prvenstvu je neverovatno. Bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka koje sam doživeo sa svojim timom i nemam mnogo toga još da kažem”, rekao je Rosi.

Doktor’ je još ranije najavio da će odluku o svojoj budućnosti doneti tokom letnje pauze, a opcije su mu bile povlačenje ili nastavak karijere u svom timu, koji će od naredne godine imati dva mesta u šampionatu, ali na Dukatiju.

 -Imao sam dugu karijeru i srećom mnogo trka, imao sam neke pobede koje su manje ili više nezaboravne i predstavljaju čistu sreću. To je nešto zbog čega sam se smejao nedelju dana, deset dana. Teška je odluka bila, a li morate da shvatite da u svim sportu rezultati pravi razliku i mislim da je ova bila prava.

- Imao sam šansu da vozim za svoj tim zajedno sa bratom, to je nešto bih voleo, ali u redu je i ovako, mislim. Imamo još pola sezone, biće teško kada stignemo na poslednju trku, a sada je samo trenutak da saopštim odluku. Ne mogu da se žalim - istakao je Rosi.

Tokom trofejne karijere ‘Doktor’ je osvojio sedam titula u najjačoj kategoriji, poslednju još 2009. godine, a uz to je po jednom bio šampion u klasi do 125 i 250 kubika.

Video: Ovaj automobil je san svakog oktanskog ovisnika a krstari Moskvom: Američka legenda u ruskim rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    5. avgust 2021 | 16:56

    Veliki udarac za mgp....iako vec dugi niz godina ne igra veliku ulogu samo prisustvo je bilo dovoljno za mlade vozace!Steta ali je morao doci kraj.

  • gg

    5. avgust 2021 | 16:52

    Hvala za sve doktore ❤️

  • Jaa

    5. avgust 2021 | 16:46

    Šteta šteta , najveci vozac ikada moto gp ja mislim jos nije svestan koga gubi , zbog njega i samo njega taj sport je postao to sto jeste naj gledaniji ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA