Hamilton zahvaljuje Bogu što je živ: Osećam se blagosloveno što me je neko čuvao

Britanac ima težak sudar u Monci

  • 1
Formula 1

Foto: AP/Tanjug

Vozač Mercedesa Luis Hamilton poručio je da mu je "oreol", sigurnosni sistem na bolidu, spasio život u incidentu sa Maksom Ferštapenom iz Red Bula tokom trke za VN Italije.

Incident se dogodio u 26. krugu trke u Monci, kada je Hamilton izlazio iz boksa. Došlo je do kontakta, Maksov bolid je odskočio od ivičnjaka i popeo se na Hamiltonov, a obojica su nepovređeni izašli iz vozila.

- Imao sam sreće. Hvala Bogu na oreolu, koji me je spasio, spasio mi je vrat. Zahvalan sam što sam ovde. Osećam se blagosloveno što me je neko čuvao. Mislim da me do sada nikada bolid nije udario u glavu, to je veliki šok za mene - poručio je Hamilton i dodao:

- Rizikujemo, ali tek kada iskusite tako nešto, osetite pravi šok, kako gledate na život i kako smo svi krhki. Ako pogledate fotografije, vidite da je moja glava prilično napred u kabini!

Zbog incidenta Verstapen je kažnjen dodavanjem tri mesta na poredak koji ostvari u kvalifikacijama, u narednoj trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju, 26. septembra. Hamilton je naveo da posle udarca u glavu ima glavobolju i bolove u vratu i da će ići na preglede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spawn

    13. septembar 2021 | 17:42

    Svasta. Ovaj je gore stvari radio, pa nije bio kaznjen. Glupost obicna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA