≫ 

Sve što niste znali o Šumaheru: Objavljen dokumentarac i detalji kobnog dana, kao i život posle pada

Poznato je da je Mihael bio adrenalinski zavisnik

  • 5
Mihael Šumaher Foto: Profimedia/AFP

Dokumentarni film o sedmostrukom šampionu Formule 1 i jednom od najvećih sportista ikada, Mihaelu Šumaheru, konačno je danas objavljen na platformi Netfliks. Kroz njega se govori o životu poznatog Nemca pre nesreće na skijanju poslednjih dana 2013. godine, ali i o samom danu koji mu je promenio život uz godine teškog oporavka.

U filmu je prikazano šta se tačno desilo kobnog dana i kako je jedna odluka koju je napravio dovela do toga da doživi tešku povredu koja ga je ostavila u komi i imala užasne posledice po njegovo zdravlje.

Objavljeni su i neki od detalja iz života legendarnog Nemca iz poslednjih osam godina, koliko se već leči od posledica strašnih povreda glave. Supruga Korina uvek je nagoveštavala kako je voleo da se provodi i uvek je na žurke dolazio prvi i odlazio poslednji. Bacao je ljude u bazen, smejao se tome i to je voleo. Njegov kolega Dejvid Kutlard rekao je da je Šumaher uvek pio bakardi sodu i puštio tompuse uz omiljenu pesmu "My Way".

Prvi kontakt sa automoto sportom imao je na kartingu, koji je vozio sa "ofucanim" i starim gumama, pošto njegova porodica nije bila bogata. Kada je ušao u svet Formule 1, živeo je sa 500 maraka mesečno u džepu. U filmu je prikazana staza odakle je Šumi krenuo, baš kao i njegov sin Ralf i Mik.

Nekadašnji menadžer Ferarija, Žan Tod mislio je da je Mihael najslabija karika u timu, posle četiri godine u Benetonu, prešao je u Skuderiju, ali nije sve izgledalo kako treba. Tod je smatrao da je bilo bolje da angažuje Miku Hakinena. Ali počev od 1998. godine sve se promenilo, a kao što je poznato slavni vozač je od 2000. do 2004. godine uzeo pet titula.

U filmu se otkriva i kako je Šumaher uspeo da se usavrši za vožnju po kišnom vremenu. Prikazano je da je stalno izlazio na karting, gde se trudio da vozi sa "slik" gumama, koje nisu imale specijalne šare i koje su bile napravljene za vožnju po suvom, čime se maksimalno navikao na vožnju kada je staza bila mokra.

Film takođe prikazuje sve emocije koje je Šumi preživeo nakon pogibije Ajrtona Sene, koji mu je bio ogroman idol. Kaže se da je patio od nesanice i da je posle toga spavao samo po tri sata. Rekao je i da je na sledećoj trci u Silverstonu konstantno tragao za mestima gde bi mogao da doživi nesreću i smrt kao njegov idol.

Zanimljivo je i da se konstantno preispitivao i bio je veoma stidljiva osoba u društvu onih koje ne poznaje, što je otkrila njegova supruga Korina. Skijanje je bilo njegov način da se opusti. Po završetku karijere stalno je upražnjavao ekstremne sportove, a kobnog dana svojoj izabranici je rekao da sneg nije bio idealan.

- Sneg baš nije idealan za skijanje, mogli bismo možda u Dubai na skajdajving - rekao je tada Šumi.

Ipak se odlučio da skija, a ne da skače padobranom, što se ispostavilo kao katastrofalna odluka. U samoj završnici filma priča se baš o tome kako Šumaher živi posle tog 29. decembra 2013. godine.

- Mi smo zajedno, živimo zajedno, borimo se za njegov oporavak, sprovodimo terapije kako bi mu bilo što bolje. On je tu, samo na neki drugi način. Nedostaje mi, nedostaje svima nama, ali se trudimo da kao porodica u svakom trenutku budemo povezani - rekla je Korina.

Video: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rocky

    15. septembar 2021 | 20:48

    Pogledao, nista nije novo otkriveno.

  • Peki

    16. septembar 2021 | 05:17

    Sve što niste znali... Pročitaš, i znaš još manje.

  • ЗБ

    16. septembar 2021 | 07:22

    Најбољи возач Ф1 икада је , апсолутно, СЕНА.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA