≫ 

Legenda Meklarena se vraća u formulu 1, ide u rivalsku ekipu

Martin Vitmarš biće izvršni direktor kompanije Aston Martin Performans Tehnolodžis

  • 0
Formula 1, VN Belgije

Foto: Tanjug / AP

Bivši direktor Meklarena Martin Vitmarš vraća se u Formulu 1 u ekipu Aston Martin.Kako je danas saopšteno, Vitmarš će nadgledati projekat Aston Martina u Formuli 1 kao izvršni direktor novoosnovane kompanije Aston Martin Performans Tehnolodžis.

- Vitmarš je idealna osoba koja će odvesti Aston Martin do uspeha. Martin je uživao u dugoj, uspešnoj i uglednoj karijeri koja se proteže kroz motosport, automobile, obnovljive izvore energije. Štaviše, on je dokazani pobednik Formule 1 - rekao je Strol, preneo je Bi-Bi-Si.

Vitmarš je radio u ekipi Meklaren 24 godine, a bio je direktor ekipe i izvršni direktor Meklaren grupe od 2009. do 2014. godine, pre nego što je otpušten.

Vitmarš je od tada izvršni direktor britanskog jedriličarskog tima Ineos, a bio je i konsultant u Formuli 1. ;

On je prošle godine postao član Hamiltonove komisije, koju je osnovao sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton, kako bi se pronašla rešenja povodom manjka predstavnika etničkih manjina u britanskoj motosport industriji.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA