≫ 

Najbolji motociklisti sveta u Srbiji: Na Zlatiboru spektakularno otvoren Svetski šampionat Hard Enduro relija

Na Zlatiboru je otvoren prvi ikada FIM Hard Enduro Rally u Srbiji

  • 0

Zlatibor je danas centar sveta kada je u pitanju "off-road" motociklizam. Prvi put u istoriji jedna trka čuvenog FIM Hard Enduro šampionata biće održana u Srbiji, a da stvar bude još bolja, naša zemlja biće domaćin ovog takmičenja i u godinama koje dolaze uz još osam država koje se već standardno nalaze u kalendaru.

Na srpskoj planinskoj lepotici okupili su se neki od najboljih vozača iz sveta motociklizma, a kolika je veličina ovog događaja govori i činjenica da se ovaj nivo takmičenja sam po sebi meri sa Formulom 1.

Kako bi pokazali svoje veštine, na Zlatibor su došli vozači iz Velike Britanije, Južnoafričke Republike, Izraela, Austrije, Finske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske i još mnogih drugih širom sveta. Svi oni će u naredna tri dana u Zlatiborskom okrugu pokušati da dođu do trijumfa.

Šta je zapravo Hard Enduro reli? Reč je o trci koja se odvija po veoma nepristupačnim terenima, na kojoj je neophodno zabeležiti što bolje vreme, a pritom "preživeti" niz neverovatnih prepreka počev od kamenja, stabala, pećina, potoka... Na prvi pogled, sve podseća na čuveni Dakar reli.

Video: Grme motori na Zlatiboru: Hard Enduro pokazao najbolje od svog repretoara

Takmičenje će trajati tri dana, pa će svi stanovnici Zlatibora i opštine Čajetina, kao i njihovi gosti moći da uživaju danas u kvalifikacijama koje se odvijaju nadomak Gold gondole, a oni najbolji koji se budu kvalifikovali za glavni deo trke će svoje putešestvije po jugozapadu Srbije nastaviti na Tari i Mokroj Gori.

Na otvaranju takmičenja, prisustvovale su i brojne visoke zvanice, počevši od Ministarke trovine, turizma i telekomunikacija, Tanje Matić, potom predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, predsednika FIM Hard Enduro šampionata, kao i člana organizacionog odbora ovog takmičenja, Branislav Đurić. Uz njih, okupljenoj publici i takmičarima obratilo se i pet najboljih vozača.

Učestvovaće gotovo 150 vozača iz čitavog sveta, a prisutna publika moći će da uživa u sjajnim potezima takmičara, od kojih su neke videli i na samom predstavljanju i svečanom defileu na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Video: Najbolji hard enduro vozač svih vremena, Britanac Grejem Džarvis održao je Masterklas na Zlatiboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA