≫ 

Nestvarne scene u Katalunji: Espargaro mislio da je završena trka i slavio, na kraju je plakao

Totalna dekoncentracija Španca na Apriliji

  • 1
Espargaro Printskrin: Twitter/DFTPNK02

Kakav šok za ekipu Aprlije i njenog aduta Aleiša Espargara na 9. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata u Kraljevskoj klasi. Umesto slavlja zbog dobrog plasmana, Espagraro je na kraju završio u suzama.

Momak je jednostavno napravio grešku kakvu profi takmičari prave jednom ili nijednom u karijeri - mislio je da je prošao kroz cilj i krenuo da usporava, u njegovom slučaju i da slavi pošto je u tom trenutku bio na drugom mestu.

Tek kad je video da pored njega u punoj brzini promiču Martin, Žarko i Mir, bilo je kasno. Espargaro, koji je dotad slavodobitno stiskao pesnicu i mahao rukom, video je da nešto nije u redu, da izgleda, nije vrem da usporava. Dodao je gas, no kiks nije mogao da ispravi. Na cilj je stigao tek kao peti.

Svi u ekipi Aprilije bili su u neverici, Espargaro, naravno, najviše, čak je i zaplako posle trke. Sam, tužan, u ćošku, u boksu ekipe. Kada se malo pribrao mogao je samo da konstatuje veliku propust i dekoncentraciju koja ga je koštala boljeg plasmana i bodova za tim.

- Žao mi je, to je sve što mogu reći. Izvinjavam se mom timu, ovo je samo moja krivica - procedio je iz sebe malerozni Španac.

Trku je inače kao prvi završio Francuz Kvartararo, drugi je bio Martin, a treći Žarko. U generalnom plasmanu, Kvartaro je prvi sa 147 poena, a tragičar današnje trke Espargaro ga prati sa 127 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA