≫ 

Hamilton iskren: "Žao mi je navijača kada se trka za titulu zavši u ranoj fazi sezone"

Britanac nema najsjajniju sezonu

  • 0
Luis Hamilton

Foto: AP/Tanjug

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton izjavio je da bi voleo zbog navijača da se šampion Formule jedan bude odlučen u poslednjoj trci sezone, prenosi sajt "Motosport.com".

Hamilton je trenutno šesti u generalnom plasmanu vozača sa 168 bodova, dok je prvi aktuelni svetski šampion u F1 vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen sa 335.

- Iskreno, žao mi je navijača kada se trka za titulu završi u ranoj fazi. Mnogo je bolje kao što je bio slučaj recimo prošle godine kada je sve došlo do poslednje trke - rekao je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana narednog vikenda za Veliku nagradu Singapura.

- Za mene kao pojedinca je sjajno kada ranije osiguram titulu, kao što je bilo u Meksiku, ali za sport sigurno nije. Svima je i dalje u sećanju poslednjih 17 sekundi 2008. godine ili ono što se prošle godine dešavalo u Abu Dabiju. Nadam se da će u budućnosti biti bolje - naveo je Hamilton.

Ferstapen ima 119 bodova više od drugoplasiranog Šarla Leklera. Ako vozač Red Bula u Singapuru osvoji 22 boda više od Leklera obezbediće drugu titulu pet trka pre kraja ovogodišnjeg šampionata u F1.

- Još uvek uživam u izazovu. Ponosan sam na snagu i rast našeg tima. Velika je inspiracija kada vidim da svi u timu naporno rade za mene. Ova sezona je bila baš nemilosrdna - zaključio je Hamilton, koji je sedam puta u karijeri osvojio titulu u F1.

Trka za VN Singapura biće vožena u nedelju od 14 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA