Hamilton kažnjen, mora da plati 25.000 evra zbog najsitnijeg mogućeg detalja na sebi, ali zabranjenog

Britanac ne razume ovakav stav FIA

  • 3
Formula, Luis Hamilton Foto: Tanjug/AP

Ekipa Mercedesa kažnjena je nakon kvalifikacija za današnju trku za Veliku nagradu Singapura s 25.000 evra zbog proceduralne pogreške vezane za kontroverzno pravilo zbog kojeg sedmerostrukom svetskom prvaku Luisu Hamiltonu čitave godine preti suspenzija. U Mercedesu su pogrešno ispunili formular pre trke u kojem su potpisali da će se Hamilton držati pravila o nenošenju nakita u bolidu, a on je ipak zadržao pirsing u nosu, i zbog toga je kažnjen.

Pravilo o nenošenju nakita aktuelno je od ove sezone, Hamilton može biti najviše na udaru jer je veliki ljubitelj pirsinga što se može videti po gomili nakita kojim je okićen, ali on kaže da je zdravstvenim problemima i cijelu situaciju opisuje "pomalo blesavom".

- Godinama nosim pirsing u nosu i naravno da je na početku sezone bilo svega. Već se bio učvrstio unutra i nije se mogao izvaditi, pa su mi dali izuzeće za trke dok ne pronađem rešenje. Onda sam otišao da ga izvadim i nameravao da ga vratim i opet vaditi po potrebi, ali se inficiralo i nos mi je natekao - rekao je Hamilton, a prenosi BBC.

Hamilton kaže da je po preporuci doktora morao da vrati pirsing u nos.

- Sve sam im to rekao pre kvalifikacija. Išao sam kod doktora da sredim taj krvavi žulj, vratio sam pirsing unutra i ranica je počela da zaceljuje poslednje dve nedelje. Lekari su mi tražili da ga ostavim u nosu. Neverovatno mi je da moramo razgovarati o nečem tako malom. Sve ostalo sam izvadio. Ali više me stvarno nije briga - objasnio je britanski vozač.

Luis Hamilton Foto: CHANDAN KHANNA / AFP / Profimedia

Hamilton tvrdi da je već umoran od svega i istakao je nedoslednost i strogo primenjivanje pravila FIA koje postoji već gotovo 20 godina, ali se do ove sezone nije primenjivalo.

Razlog je to što je metal rizičan jer bi mogao da se zagreje u slučaju požara u bolidu.

- Ali na odelima imamo patente od metala, pojasevi su metalni i u kacigama imamo žice od aluminijskog metala. Ne znam, sve mi je ovo pomalo blesavo. Stjuardi bi trebalo da se brinu o našoj sigurnosti, ali ovo nije pitanje sigurnosti - ne odustaje Hamilton.

On će na današnjoj utrci krenuti s treće startne pozicije, iza Šarla Leklera Serhija Peresa, a u istom redu sa Sainzom iz Ferarija.

Aktualni prvak Formule 1 i vodeći u ovogodišnjem poretku Maks Ferstapen sa svojim Red Bulom kreće osmi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    2. oktobar 2022 | 12:16

    Ovde netreba aparat blesimetar, ovde se sve vidi.

  • Luka

    2. oktobar 2022 | 17:20

    Ne placa on kaznu nego mercedes

  • Dejan

    14. oktobar 2022 | 12:31

    Baš misli da su organizatori naivčine ..... kazao je njemu čika doktor da vrati jer se upalilo HA HA HA. Nema više želje da mu se gleda kroz prste, našli su novog prvaka BELCA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA