Novi incident "malog" Šumahera: Ponovo je slupao bolid, šteta pola miliona evra

Sin šesostrukog prvaka sveta u februaru je već imao sličan incident i u ekipi Has sada ozbiljno razmišljaju o daljoj saradnji sa Mikom

  • 0
mik šumaher Foto: Tanjug/Ap

Nemački vozač Mik Šumaher nije u petak vozio drugi trening u Japanu iz prostog razloga što je na prvom razbio bolid pa nije ni bio u mogućnosti da nastavi sesiju. Sinu legendarnog šestostrukog svetskog prvaka Mihaela nije prvi put da izleće sa staze, svako novi udes košta, i to papreno, što je sasvim razumljivo razljutilo šefa ekipe Has Gintera Štajnera.

- To je novih pola miliona evra štete - procedio je Štajner.

Da stvar bude gora, Šumaher junior izleteo je sa staze u krugu kada se vraćao u boks, dakle nije ni jurio vreme već je samo trebalo da se vrati u garažu. Ipak, neiskusno je (nikad nije vozio na Suzuki, koja nije lagana ni kada je suva) naleteo je na mokri deo staze, otklizao u ogradu i prilično oštetio bolid.

- Ne znamo da li je šasija bolida popucala ili ne, ali sa tim se ne smemo šaliti. Ne smemo poslati vozača opet na stazu ako nismo 100% sigurni - rečeno je iz ekipe Has.

Šumaher je još u februaru u Saudijskoj Arabiji takođe slupao bolid, šef Šajner se požalio da će to ekipu koštati i do milion dolara za popravak, a "mali" Šumi je u međuvremenu nekoliko puta izletao sa staze pa je ceh u međuvremenu sigurno i narastao.

Zauzvrat, Mik sve to nije opravdao svojim rezultatima, povrh svega će prilično skupo koštati ekipu Hasa, pa bi ova sezona vrlo verovatno mogla biti i njegova poslednja u ovom timu.

Štaviše, s obzirom na to da ga je i Ferari isključio iz svog programa razvoja vozača, moguće je da Šumaher ostane bez mesta u F1 za narednu sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA