Danas počinje Premijer liga i borba za nagradu Telegrafa i Balkan Beta od 2.000 evra!

Da li ste spremni za fudbalsko ludilo?

  • 2
Stadion Kristijano Ronaldo, Hari Kejn, Mohamed Salah, Pep Gvardiola trofej Premijer lige, Balkan Bet Foto: Tanjug/AP, Profimedia, Promo

Došao je i taj dan, počinje Premijer liga, najpopularnija fudbalska liga na svetu! Početak najelitnijeg engleskog fudbalskog takmičenja znači i početak Fantazi Premijer lige, a ove godine ćete u Telegraf Balkan Bet ligi moći da osvojite čak 2.000 evra, bez da išta uložite. Na vama je da napravite svoj tim, pridružite se ligi (kliknite na link ili unesete kod ak085w) i budete najbolji, ili makar jedni od najboljih i osvojite izuzetno vredne nagrade.

Konkurencija u ligi neće biti uopšte mala, liga u ovom trenutku broji 3400 igrača i svi imaju isti cilj - da pobede i osvoje glavnu nagradu od 2.000 evra.

A koji igrači će vam pomoći u tome? Stav mnogih je da se opredeljuju za one sigurne opcije, ali ima i onih koji pokušavaju sa popularnim "diferencijalima" da pobegnu konkurenciju. To jeste rizik, ali rizik koji i te kako može da se isplati.

Najtraženiji, i igrač kog ima čak 75,7% igrača (procenat koji sezonama unazad nije zabeležen pred početak šampionata) jeste Gabrijel Žezus. Brazilac je ovog leta stigao u Arsenal iz Mančester sitija, biće prva opcija u napadu Mikela Artete, a na pripremama je pokazao izuzetnu formu, pa i ne čudi što je čak tri četvrtine menadžera izabralo upravo njega.

Gabrijel Žesus, FK Arsenal Foto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

Nakon Žezusa, najtraženiji je dvojac Liverpula koji čine Mohamed Salah i Trent Aleksander-Arnold. Salah je već sezonama unazad sjajna opcija, jer je u igri postavljen u sredinu (što znači više bodova u slučaju gola, ali i dodatni bod u slučaju da mreža njegove ekipe ostane netaknuta), dok je ofanzivna igra i izvođenje prekida ono što levog beka Liverpula gura u timove mnogih menadžera.

Uz pomenutu trojicu, najtraženiji su Žoao Kanselo i Ris Džejms, defanzivci koji takođe imaju sjajne ofanzivne karakteristike, ali i novi napadač Mančester sitija Erling Haland. Zanimljivo, nakon Salaha najtraženiji vezista je Fulamov fudbaler Andreas Pereira, kog ima čak 25.6% ljudi, pre svega zbog njegove niske cene od 4,5 miliona, najniže cene koju neki vezista može da ima. Brazilac je nekadašnji igrač Mančester junajteda, karakteriše ga dobra ofanziva, a očekuje se da bude standardan u timu sa "Krejven Kotidža", pa je on svakako odličan izbor.

Kada je reč o golmanima, glavnu reč vode Edison Mendi, Alison i Ederson, golmani Čelsija, Liverpula i Mančester sitija. Ipak, "za dlaku" ispred svih njih nalazi se Deni Vard, golman Lestera, koji košta svega četiri miliona, a očekuje se da odlaskom Kaspera Šmajhela on bude prvi golman "lisica".

FK Lester Foto: AP/Tanjug

Igrači koji bi mogli da naprave razliku

Ubedljivo najbolja opcija od fudbalera koje nema puno ljudi jeste Džejmi Vardi. Dobro je poznato kakav je golgeter napadač Lestera, a pred start ove sezone u svoj tim ga je uvrstilo samo 5% ljudi. Vardi je prethodne dve sezone postizao po 15 golova, a ono što ga izdvaja od konkurencije jeste njegova efikasnost. Čak 28% svih šuteva Engleza završavaju u mreži rivala, a 60% njegovih udaraca idu u okvir gola, što predstavlja najviše u celoj ligi u obe kategorije.

Bruno Fernandeš je postao najtraženiji igrač kada je stigao u Mančester junajted, portugalski vezista je "plesao" po terenu, ređao golove i asistencije, izvodio penale, ali je dolaskom Kristijana Ronalda zainteresovanost za njegov angažman u fantaziju izuzetno pala. Tako ga pred start nove sezone ima samo 3% menadžera, a očekuje se da ga Erik ten Hag približi golu, stavi na poziciju popularne "desetke", pa bi tako Bruno mogao da bude igrač koji će vam doneti razliku u odnosu na konkurenciju.

Fudbaler koji je obožavan među ljubiteljima Premijer lige jeste Džesi Lingard. Kada je Englez bio na pozajmici u Vest Hemu, pokazao je sav svoj talenat i kvalitet, te je zaslužio poverenje velikog broja fantazi menadžera. Ipak, prethodne sezone nije dobio priliku u Junajtedu, pa je odlučio da se oprosti od svog kluba i pređe u Notingem Forest, novajliju u Premijer ligi, gde se očekuje da ima "ključeve" tima u svojim rukama i bude taj koji će kreirati i postizati golove za "šumare".

Aleksandar Mitrović, FK Fulam Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Ako verujete u Aleksandra Mitrovića, mogli biste dobro da profitirate, budući da zvanično najboljeg napadača u istoriji Fulama u svom timu poseduje manje od 7% igrača. Mitrogol košta samo 6,5 miliona, što je jedna od najmanjih cena za napadače, a njegove kvalitete nema potrebe posebno naglašavati.

Naš savet je da pametno birate, dobro razmislite, jer je još malo ostalo do početka Premijer lige, a posle će biti jako teško ispraviti greške u selekciji tima. Ipak je početak najbitniji.

Podsećamo i da se "prelazni rok" završava u 19.30, odnosno sat i po vremena pre početka prve utakmice novog šampionata između Kristal Palasa i Arsenala. Do tad imate vremena da sklopite tim, izaberete kapitena i uđete u trku za izvanredne nagrade koje vam je pripremio Balkan Bet.

Stadion Kristijano Ronaldo, Hari Kejn, Mohamed Salah, Pep Gvardiola trofej Premijer lige, Balkan Bet Foto: Tanjug/AP, Profimedia, Promo

Kako da se prijavim i takmičim za 2.000 evra u Telegraf Balkan Bet ligi?

1. Posetite zvanični sajt Premijer lige klikom na sledeći link.

2. Sastavite svoj tim od 15 igrača za 100 miliona jedinica. Potrebno je da imate dva golmana, pet odbrambenih, pet veznih igrača i tri napadača. Od njih potom birate 11 fudbalera koji će igrati tokom kola i donositi vam poene.

3. Kada završite sa sastavljanjem ekipe, idite na odeljak "Leagues & Cups".

4. Kliknite na "Create & Join Leagues and Cups", a potom idite na "Join a League & Cup".

5. Nakon toga, kliknite na link "Join Invitational League & Cup" i unesite kod - ak085w i spremni ste za takmičenje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćkomi

    5. avgust 2022 | 11:53

    Premijer liga bez sport kluba nece biti ista..na areni imaju trojicu normalnih komentatora.

  • Rodny

    5. avgust 2022 | 18:36

    Mitrovica,Haland ,Salah.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA