Saveti za FIFA 20 pomažu da postanete zver od igrača

Fini detalji razlikuju vrhunske igrače od ostalih

  • 5
FIFA 20 screenshot/youtube.com/EA SPORTS FIFA

FIFA 20 osvojila je konzole i računare širom sveta, ali postoje detalji koji su nepoznanica čak i najvećim ljubiteljima ove igre. Stručnjaci kažu da je EA sports podbacio kada je reč o kontroli pravca kretanja igrača, ali najnovije izdanje donosi brži tempo igre što nije bio slučaj kod FIFA 19. EA je mnogo pažnje posvetio fizičkim detaljima igrača, pa FIFA 20 ipak opravdava očekivanja fanova.

Unapredićete svoje veštine pomoću osam saveta:

1. Posed je ključan

Brzina kretanja i hodanja igrača nisu toliko važne kao u prethodnim izdanjima, a najbitnije je uspostaviti pas igru i što duže čuvati loptu. Zadržite loptu u svom posedu, prebacite težište igre ka sredini terena i ne pokušavajte često da stvorite šansu dubinskim loptama.

2. Vreme završnice je i dalje važno

Ovaj detalj uveden je u prethodnom izdanju igre. Tanki pravougaonik iznad glave fudbalera koji ima loptu postaje zelen u idealnom trenutku za šut. Ogromna je verovatnoća da će lopta baš tada završiti u mreži. Svaka druga situacija donosi udarce van okvira gola. Isto važi i za udarce glavom. Bez obzira da li lopta leti ka Van Dajku ili se Leo Mesi priprema da je glavom pošalje u mrežu, udarac mora biti upućen u pravom trenutku.

3. Istražujte sa različitim formacijama

Pronalaženje idealne formacije može biti presudan faktor za pobedu. Ukoliko raspored igrača na terenu ne odgovara vašem stilu igre, teško ćete uspostaviti tečnu pas igru. Bilo da ste ljubitelj 4-4-2 formacije ili želite totalnu ofanzivu, svaka postavka daje rezultata samo ukoliko odgovara izabranim fudbalerima i omiljenom stilu igre.

4. Centaršut po zemlji je pola gola

Niske lopte koje dolaze sa krila stvaraju najozbiljnije šanse za gol. Visoki centaršutevi i igra glavom u FIFA 20 donose manje izglednih prilika. Oštre lopte koje prolazi kroz šesnaesterac i iza leđa odbrambenog igrača kobne su za protivnika.

5. Vežbajte slobodne udarce

Slobodni udarci u FIFA 20 donose nekoliko zanimljivih opcija. Možete birati direktan udarac u gol, poslati loptu sa dosta efeja ili visoku loptu koja pada na putu ka golu. Ne očekujte da ćete odmah pogađati, ali vremenom vaše umeće postaje sve bolje.

6. Kada primite loptu, ne krećite u sprint

Mnogi igrači žele da iskoriste brzinu napadača u odnosu na protivničkog štopera, ali zbog sprinta propadaju velike prilike. Kada primite loptu, odmah sklonite prst sa tastera za brzo trčanje. Odigrajte kratki pas, sačuvajte posed i čekajte da se neko od igrača u napadu "otvori". Čak i kada igrate sa velikim zvezdama svetskog fudbala, nemojte očekivati da će se protivnički igrači sklanjati pred njima. U situaciji kada igrač bez čuvara krene sa loptom ka golmanu, sprint je idealna opcija za beg od štopera.

7. Dodatno menjajte uobičajenu formaciju

Iako je izbor savršene formacije ključan, fine modifikacije vam svakako mogu pomoći da budete još bolji. Možete menjati čak i pristup igrača utakmici - od ultra odbrambenog, do totalne ofanzive. Postoji mogućnost podešavanja detalja koji se tiču razmaka između linija tima i broja napadača koji u protivničkom šesnaestercu čekaju centaršut. Ekipa može automatski promeniti formaciju u zavisnosti od željenog stila igre, tako da u svakom trenutku utakmice imate odgovarajuću taktiku, piše Games radar.

8. Ne trošite pravi novac

Ovaj savet se ne odnosi na fudbalsku igru, ali može biti ključan ukoliko želite uspeh u Ultimate Team-u. Ne postoji razlog da trošite vaš pravi novac. FIFA 20 preko Squad Building Challenges-a pruža mogućnost da zaradite virtuelni novac lakše nego ikada. Otvarajte bronzane i srebrne pakete, a zatim uspešno rešavajte izazove. Tako se povećava snaga tima i pojedinačne veštine igrača.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opaaa

    22. januar 2020 | 18:00

    Deco,loptu u ruke i na poljanu. Kakve bre igrice

  • Party Zanovac

    22. januar 2020 | 16:38

    I dalje igram Fifa19 zbog cene! Za PS4 je edition verzija Fife20 oko 9000 dinara! Previseeee! Inace, ja volim posed lopte jos od kada sam bio klinac i igrao Fifa01 ili Fifa02!

  • Cccc

    22. januar 2020 | 17:38

    Pusti savete daj bre crack za fifu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA