Mozzart i sportske zvezde obezbedili 12.000 evra pomoći bolnicama u Beogradu, Sarajevu i Tuzli

Uručene donacije prikupljene na Mozzart All Star humanitarnom turniru u video-igri FIFA 20

  • 0
Mozazrt

Uručenje donacije na VMA sa Darkom Plavšićem/Foto: Mozzart

Mozzart je tokom potpune obustave sporta zbog pandemije virusa korona pružio jedinstveno iskustvo gledaocima organizujući dva All Star humanitarna turnira u video-igri FIFA 20, gde su se takmičile neke od najvećih sportskih zvezda regiona.

Dobra zabava koja je emitovana na kanalima Sportkluba imala je i humanitarni karakter, pa je posle prvog izdanja turnira donirano 1.400.000 dinara Infektivnoj klinici u Beogradu, dok je na drugom turniru obezbeđeno 12.000 evra pomoći za bolnice u Beogradu, Sarajevu i Tuzli. Podsetimo, za oba turnira Mozzart je obezbedio po 10.000 evra, dok je po 2.000 evra prikupljeno od gubitnih tiketa na kojima su se igrači kladili na mečeve ovog takmičenja.

Fond od drugog turnira raspodeljen je na tri grada, a u Beogradu, donaciju u iznosu od 700.000 dinara Vojnomedicinskoj akademiji uručio je novinar Sportkluba Darko Plavšić, koji je, uz kolegu Vladu Novakovića, prenosio utakmice Mozzart All Star humanitarnog turnira. Donaciju je primio general-major dr Uglješa Jovičić.

- Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane izuzetno ceni saradnju s kompanijom Mozzart koja potiče još iz aprila 2018. godine kada smo potpisali ugovor o donaciji 400 televizora u vrednosti više od 11.000.000 dinara. Od tada se Mozzart kontinuirano ponaša kao izuzetno društveno dogovorna kompanija te je i na početku epidemije virusa korona u našoj zemlji ova kompanija ponudila pomoć vojnom zdravstvu. S obzirom na naše dovoljne kapacitete preusmerili smo ih da pomognu civilnim zdravstvenim ustanovama kojima je pomoć bila potrebnija. Ova donacija u vrednosti 700.000 dinara biće iskorišćena za nabavku potrebne opreme u Vojnomedicinskoj akademiji. Imajući u vidu broj kvadratnih metara radnih površina u ovoj vojnozdravstvenoj ustanovi, upotrebićemo namenjena sredsta za nabavku aparata za dezinfekciju i čišćenje prostora, čime ćemo dodatno poboljšati uslove za pacijente i rad zaposlenih - naveo je general Jovičić.

Mozzart

Uručenje u Sarajevu/Foto: Mozzart

U isto vreme, uručena je donacija u iznosu od 6.000 konvertibilnih maraka Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, po želji učesnika drugog Mozzart All Star humanitarnog turnira Amera Gojaka, prvotimca Dinama i Zagreba, rođenog Sarajlije.

- Zahvaljujemo se našim partnetima i prijateljima koji su nas podržali u borbi protiv virusa Covid-19. Svakako da ćemo i donaciju koju smo dobili od kompanije Mozzart, a koja je obezbeđena zahvaljujući jednom divnom sportskom događaju, iskoristiti na najbolji mogući način, u korist naših pacijenata. Hvala vam što ste odlučili da donacija ide za Klinički centar u Sarajevu, kao najveći centar u Bosni i Hercegovini - istakli su iz Komisije za donacije Kliničkog centra u Sarajevu.

A takođe 6.000 konvertibilnih maraka donirano je Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, po želji pobednika drugog Mozzart All Star humanitarnog turnira Darka Todorovića, koji se afirmisao upravo u ovom gradu, u dresu Slobode, odakle je prešao u Red Bul Salcburg, a trenutno igra na pozajmici u nemačkom Kilu.

Mozzart

Uručenje u Tuzli/Foto: Vedran Živković/Mozzart

Pored Todorovića, na Mozzart All star humanitarnim turnirima učestovali su i Luka Jović (Real Madrid), Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid), Nikola Milenković (Fjorentina), Luka Adžić (Emen), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Mihajlo Nešković (Vojvodina), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Boris Radunović (Verona), Džanan Musa (Bruklin Nets), Luka Mitrović (Mursija) i Damjan Dostanić (Ajaks).

Kompanija Mozzart je za borbu protiv pandemije virusa korona u Srbiji i Republici Srpskoj donirala preko 500.000 evra, a svoju pomoć pružila je i na brojne druge načine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA