≫ 

EURO Grupa A: Ofanzivni Italijani, favorit iz senke, dželat Srbije sa SP i čovek koji voli golf

Predstavljamo vam prvu od šest grupa koje ćemo gledati na Evropskom prvenstvu

  • 0
Fudbalska reprezentacija Italije Foto: AP/Tanjug

Još nekoliko sati je ostalo do prve utakmice na Evropskom prvenstvu između Italije i Turske, sat polako otkucava, a mi ćemo vam predstaviti ekipe po grupama. Za početak - Grupa A.

U prvoj grupi na ovom Evorpskom prvenstvu se nalaze možda i najujednačenije ekipe - Italija, Turska, Švajcarska, Vels.

Utakmice ove grupe će se igrati u Italiji i Azerbejdžanu.

>>> Danas počinje Evropsko prvenstvo, a prvi favoriti za titulu su Francuska i Engleska, na koje je kvota 6,00. Slede Belgija i Nemačka s kvotom 8,00, pa Španija i Portugalija (9,00)… Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača EURO 2020.

Italija

Najveći favorit u ovoj grupi je prema mnogima selekcija Italije koja od 10. septembra 2018. godine ne zna za poraz, tačnije četa Roberta Manćinija već 27 utakmica nije izgubila zaredom.

Kao još jednu od prednosti ove selekcije mnogi vide u tome što će svoje utakmice igrati na "Olimpiku" pred svojim navijačima.

Roberto Manćini je doneo pravu renesansu u redove Italijana, odbacio je dotadašnji "katanaćo" i odlučio je da se njegov fudbal zasniva na napadu i tehnički potkovanim mladim igračima.

Italijani sada nastupaju u formaciji 4-3-3 i pobedili su sve utakmice u grupi u kvalifikacijama postigavši u proseku 3.7 golova, dok su primili samo četiri za čitav ciklus.

Reprezentacija Italije u svom sastavu ima veliki broj zvezda, većina dolazi iz Serije A, a u timu se nalaze i osvajači Lige šampiona sa Čelsijem - Žoržinjo i Emerson. Međutim, sve oči su uprte u napadača Ćira Imobilea koji je ujedno i najbolji strelac ekipe.

Sastav:

Golmani: Đanluiđi Donaruma, Salvatore Sirigu, Aleks Meret

Odbrana: Frančesko Aćerbi, Alesandro Bastoni, Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini, Đovani Di Lorenco, Alesandro Florenci, Leonardo Spinacola, Rafael Toloi, Emerson Palmieri

Sredina: Nikolo Barelja, Brajan Kristante, Žoržinjo, Manuel Lokateli, Lorenco Pelegrini, Mateo Pesina, Marko Verati

Napad: Andrea Beloti, Domeniko Berardi, Federiko Bernardeski, Federiko Kjeza, Lorenco Insinje, Đakomo Raspadori, Ćiro Imobile

>>> Večeras (21.00) u Rimu Evropsko prvenstvo otvaraju Turska i Italija - Azuri su među favoritima iz senke, dok su Turci najmlađa reprezentacija na šampionatu. Kvota na Italiju je 1,63, na Tursku 6,25, a na iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Turska - Italija.

Ciro Immobile, Ćiro Imobile Foto: Tanjug/AP

Turska

Možda i favorit iz senke, ekipa Senola Guneša je prijatno iznenađenje pređašnjih reprezentativnih pauza, savladali su Holandiju i pokazali da poseduju ogorman kvalitet.

Turci su, doduše, prethodno u Ligi nacija u grupi sa Srbijom zauzeli poslednje mesto, iako su imali isti broj poena kao naši fudbaleri.

Međutim, u kvalifikacijama za Euro, Turska je uspela da pobedi i aktuelnog prvaka sveta - Francusku, a takođe i da im uzme bod na gostujućem terenu.

Najveće zvezde ove reprezentacije su Čaglar Sojunču, Merih Demiral, kao i Hakan Čalhanoglu. Međutim, najpoznatije ime je čovek koji je Lilu doneo titulu prvaka Francuske - Burak Jilmaz.

Sastav:

Golmani: Altaj Bajindir, Mert Gunok, Ugurčan Čakir

Odbrana: Zeki Čelik, Čaglar Sojundžu, Kan Ajhan, Merih Demiral, Mert Muldur, Ozan Kabak, Ridvan Jilmaz, Umut Meraš

Sredina: Jusuf Jaziči, Dorukhan Tokoz, Irfan Čan Kahveči, Okaj Jokuslu, Orkun Kokcu, Ozan Tufan, Tajlan Antalyali, Hakan Čalhanoglu

Napad: Burak Jilmaz, Čengiz Under, Enes Unal, Abdulkadir Omur, Kerem Akturkoglu, Halil Dervisoglu, Kenan Karaman

Fudbal, reprezentacija,  Turska - Holandija Foto: Tanjug/AP

Švajcarska

Švajcarska nije najbolje igrala u kvalifikacijama, ali ipak, zahvaljujući neuspehu Danske protiv Republike Irske, uspeli su da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo.

Analitičari loše igre vide u odsustvu Šćerdana Šaćirija koji je zbog povrede propustio veliki deo kvalifikacija, a čak ni situacija Granita Džake u Arsenalu nije bila obećavajuća.

Kao još jedan od problema se pominje neizvesna budućnost selektora Vladimira Petkovića.

Najveće zvezde ove reprezentacije su već pomeneuti Džaka, Šaćiri, ali ne treba zaboraviti ni Brila Emboloa i prvog golmana, Jana Somera.

Sastav:

Golmani: Jan Somer, Ivon Mvogo, Jonas Omlin

Odbrana: Manuel Akanđi, Loris Benito, Eraj Čomert, Niko Elvedi, Jordan Lotomba, Kevin Mbabu, Bećir Omeragić, Rikardo Rodrigez, Fabian Šar, Silvan Vidmer

Sredina: Kristijan Fašnaht, Edmilson Fernandes, Remo Frojler, Admir Mehmedi, Šćerdan Šaćiri, Đibril Sou, Ruben Vargas, Granid Džaka, Denis Zakaria, Stiven Zuber

Napad: Bril Embolo, Mario Gavranović, Haris Seferović

Utakmica nemacka, svacarska Foto: Tanjug/AP

Vels

Nakon što su 57 godina čekali da se pojave na velikom takmičenju, selekcija Velsa će se naći na drugom Evropskom prvenstvu uzastopno.

Velšani su na prethodnom Euru dogurali do polufinala, a ove godine su ih dočekali i brojni problemi sa selektorom Rajanom Gigsom koji je optužen za napad na ženu, te se sada na mestu selektora Rob Pejdž.

Upitna je i forma u kojoj se nalazi najveća zvezda reprezentacije Geret Bejl, a koji posebno voli da se oproba u golfu, kao i Aron Remzi, a igrači koje vredi spomenuti su Dani Džejms iz Mančester junajteda, kao i Hari Vilson iz Liverpula.

Međutim, Velšani se nadaju novom iznenađenju na ovom takmičenju.

Sastav:

Golmani: Vejn Henesi, Deni Vord, Adam Dejvis

Odbrana: Ben Dejvis, Džo Rodon, Kris Mefam, Kris Ganter, Rajs Norington-Dejvis, Neko Vilijams, Konor Roberts, Ben Kabango, Tom Lokir, Itan Ampadu

Sredina: Džo Alen, Džo Morel, Metju Smit, Džoni Vilijams, Aron Remzi, Dilan Levit, Rubin Kolvir, Dejvid Bruks, Hari Vilson, Dani Džejms

Napad: Kifer Mur, Geret Bejl, Tajler Roberts.

geret bejl Foto: Tanjug/Ap

Video: Samba s Kopakabane na beogradskoj Marakani: Pedro kao pravi Brazilac dao drugi gol Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA