≫ 

UEFA traži: Ukloniti političke slogane sa dresa Ukrajine

Evropsko prvenstvo počinje u petak 11. juna

  • 4
Fudbalska reprezentacija Ukrajine Foto. MN Press

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) naložila je danas fudbalskoj reprezentaciji Ukrajine da ukloni politički natpis sa dresova koje će nositi na Evropskom prvenstvu.

UEFA je u saopštenju ocenila da slogani „Slava Ukrajini!“ i „Slava herojima!“, kao i obris Ukrajine sa Krimom u svom sastavu na dresovima ukrajinskog tima - jasno politički, sa istorijskim i militarističkim značenjem.

- Zbog toga se ovaj konkretni slogan sa unutrašnje strane dresa mora ukloniti za upotrebu na takmičarskim utakmicama UEFA - navodi se u saopštenju, prenose ruski mediji.

FIFA je saopštila da će ostati neutralna u političkim pitanjima i naglasila da je pitanje dresa Ukrajine na evropskom fudbalskom prvenstvu u nadležnosti UEFA.

Slogan „Slava Ukrajini! Herojima slava!“, nastao je u periodu Drugog svetskog rata, kao pozdrav članova „Organizacije ukrajinskih nacionalista“ i „Ukrajinske ustaničke vojske“, čiji lider je bio Stepan Bandera, koji je sarađivao i sa nacistima.

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    10. jun 2021 | 13:29

    Ukrajina mislila de će je Zapad venčati ako okrene leđa Rusiji.......sad su se uverili da im ona treba samo za ........Rusije.

  • Zeljko ex JSO

    10. jun 2021 | 13:28

    Ovi bivši Rusi a oni bivši Srbi,a veći fašista nema od njih?!

  • Goran

    10. jun 2021 | 14:58

    Kako su glupi Ukrainci. Prodace ih zapad za tepsiju ribe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA