Srbi sude već drugog dana EURA: Deliće pravdu dželatima naše reprezentacije sa prethodnog SP

Srđan Jovanović biće četvrti arbitar na duelu Vels - Švajcarska, dok je za petog sudiju postavljen Uroš Stojković

  • 4
SRDJAN JOVANOVIC Sudija Srđan Jovanović, Foto: MN Press

Jedan od naših najpriznatijih arbitara, Srđan Jovanović dobiće šansu već drugog dana da se nađe na terenu na predstojećem Evropskom prvenstvu. Nažalost, neće biti u glavnoj ulozi, ali će pored terena kao četvrti sudija pomagati Klemonu Turpanu iz Francuske, koji će zajedno sa Nikolom Danoom i Sirilom Grinjorom suditi meč između Velsa i Švajcarske u Bakuu.

Pored Srđana Jovanovića, za petog sudiju je postavljen još jedan arbitar iz Srbije - Uroš Stojković. Interesantno je da će u VAR sobi sedeti četiri pomoćna arbitra - Fransoa Leteksje, Žerom Brisar i Benžamen Paže iz Francuske, odnosno Pavel Gil iz Poljske.

Dobro se sećamo da je na prošlom Svetskom prvenstvu u Rusiji, naš najbolji sudija Miloš Mažić sudio i samu završnicu takmičenja i do samog kraja bio je u konkurenciji da sudi finale. Međutim, planove mu je "pomutio" plasman Hrvatske u borbu za pehar, zbog čega je FIFA odlučila da ne delegira arbitra sa istog govornog područja za taj meč, već je pravdu delio Argentinac - Nestor Pitana.

Podsetimo, Srđan Jovanović je postao standardan na utakmicama Linglong Superlige Srbije, a nekoliko puta sudio je i večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Kada govorimo o evropskim takmičenjima, srpski sudija je bio sa pištaljkom u grupnoj fazi Lige Evrope, kao i Lige šampiona.

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA