≫ 

EURO nije ni startovao kako treba, a mi već imamo tri rekorda na otvaranju

Zanimljivosti sa meča Italija - Turska...

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Turska - Italija

Foto: Tanjug/AP

Evropsko prvenstvo je otvoreno utakmicom između Italije i Turske, a ova utakmica je donela dve stvari koje su se desile po prvi put u istoriji Eura, kao i jedan rekord reprezentacije Italije.

Italija je u prvoj utakmici savladala Tursku sa 3:0, što je prvi put u istoriji ove zemlje da je postigla tri gola na jednoj utakmici Evropskog prvenstva od njenog prvog učešća 1968. godine.

Na svom prvom učešću je Italija postavila nešto što nikad pre, a ni kasnije nije viđeno, Italija je u polufinalu 1968. godine savladala Sovjetski Savez nakon bacanja novčića, da bi u finalu savladali Jugoslaviju i tako osvojili svoju jedinu titulu Evropskog prvaka.

 

Izuzev rekorda Italije, pobeda od 3:0 na otvaranju Evropsokg prvenstva je najubedljivija pobeda ikad viđena u prvim utakmicama ovog turnira.

 

Drugi i treći gol za Italiju su postigli Imobile i Insinje, dok je prvi gol delo štopera Turske reprezentacije Meriha Demirala, koji je na taj način ušao u istoriji, ali doduše na negativan način.

Naime, ovo je ujedno i prvi put u istoriji da je prvi gol na nekom Euru bio autogol.

 

Preostala utakmica grupe A između Velsa i Švajcarske je na programu u subotu, 12. juna, dok će se istog dana odigrati i utakmice grupe B između Finska i Danske, odnosno Belgije i Rusije.

>>> Drugi dan na Evropskom prvenstvu otavraju Vels i Švajcarska u 15.00. Velšani su 2016. bili jedno od najprijatnijih iznenađenja EURO, ali je pitanje da li mogu da ponove takve predstave. Kvota na Vels je 3,50, iks je 2,90, a dvojka 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vels - Švajcarska.

Utakmice Eura možete pratiti na televiziji Nova S.

Video: Nole preuzima titulu kralja šljake: Đoković preokretom srušio Nadala za finale Rolan Garosa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA